Košarka

Gordića napao plaćeni navijač

foto: KK Budućnost

Akreditovano lice koje je, nakon drugog meča finala ABA lige u beogradskom “Pioniru”, kod tunela za izlazak ekipa sa terena pokušalo da udari plejmejkera Budućnost Volija Nemanju Gordića, je izvjesni Bograđanin Danijel Fekete, nezvanično saznaje Pobjeda.

Radi se o licu koji je u prošlosti, u nekoliko važnih mečeva Crvene zvezde, pravilo incidente na terenu i vrijeđalo i pokušavalo da isprovocira protivničke igrače i stručni štab. O tome svjedoči i fotografija, kada je Fekete pokušao da se razračuna sa Bogdanom Bogdanovićem, tadašnjim prvotimcem Partizana a sada NBA zvijezdom, na jednom meču beogradskog košarkaškog derbija.

Postavlja se pitanje, šta je Fekete uopšte tražio na meču kao zvanično akreditovano lice od strane Crvene zvezde. Pogotovo kada se ima u vidu da se radi o licu sa istorijom incidenata na mečevima!

U konkretnoj situaciji, Gordića je pri izlasku sa terena od udarca zaštitio brat beka Budućnost Volija Kajla Gibsona. Guranje koje je nastalo ispred tunela srećom riješeno je brzo reakcijom obezbjeđenja. Ono što ostaje je utisak da je Zvezda loše organizovala pristup tunelu koji vodi ka svlačionicama a da su navijači domaćina, namjerno ili ne, dobili priliku da pokušaju da zastraše podgorički tim nakon drugog finalnog duela.

Dugogodišnje spekulacije o “plaćenim navijačima”, koji na nečiju direktivu prave incidente na važnim utakmicama, samo pojačavaju slutnju da se radilo o isceniranoj situaciji.

Ta situacija bila je epilog niza neprijatnosti koje su igrači, stručni štab i uprava Budućnost Volija doživjeli na dva meča u Beogradu. Na primjer, nakon prve finalne utakmice, Zvezdini navijači gađali su predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana.

Takođe, dio prijatelja kluba, uglavnom sponzora i ljudi iz uprave, koji su u Beograd putovali da prate mečeve Budućnost Volija, doživio je nepotrebnu neprijatnost u ,,Pioniru” u utorak.

I na prvom meču u ponedjeljak Crnogorci u dvorani, na mjestima iza klupe Budućnost Volija, bili su meta uvreda Zvezdinih navijača. To se intenziviralo od poluvremena druge utakmice kada su beogradski navijači u dvorani, koja nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, shvatili da će njihov tim sa mukom doći i do te jedne pobjede na svom terenu.

Tako je krajem treće dionice u utorak služba obezbjeđenja u ,,Pioniru” prišla gostima Budućnost Volija i kazala im da ne može da im garantuje bezbjednost na tom dijelu tribina, te da je najbolje da se udalje! Kako nije bilo alternativnog rješenja da se smjeste u dvorani, Podgoričani su morali da napuste salu.

Do sada gostoprimstvo na sličan način nije zakazalo niti izostalo na mečevima finala ABA lige. I prosto je nevjerovatno da jedan evroligaš, u evropskom ,,hramu košarke, ne može da garantuje bezbijednost gostima rivala i bezbjedna mjesta, i to u ključnim mečevima sezone. Van svih pravila logike je odluka čelnika beogradskog kluba da goste i upravu Budućnost Volija smjeste iza klupe podgoričke ekipe. Pritom, broj službenika obezbjeđenja je, po ocjeni beogradskih kolega, bio rekordan a kontrole na ulazu uz provjeru ličnih karata navijača rigorozne.

Takođe, nije jasno zbog čega tunel za igrače sa terena nije bio izvučen dodatno na teren, nego su igrači i stručni štab nepotrebno bili izloženi uvredama i guranjem Zvezdinih navijača nakon druge utakmice. I dok se beogradski mediji danima bave pukim spekulacijama o izboru arbitara za meč, na koji navodno utiče uprava Budućnost Volija, te deplasiranim političkim konotacijama promašuju poentu. A to je da evroligaš organizaciono ni kvalitetom partija na terenu ne opravdava renome favorita i većeg kluba. Jedini zvanični stav Budućnost Volija, koji smo dobili povodom ovih dešavanja, je žaljenje uz konstataciju je da će učiniti sve kako bi se uprava i gosti Crvene zvezde na utakmicama u Podgorici osjeća komotno i bezbjedno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lololoo
Gost
Lololoo

Ada ovome treba kamion da potovari ove silne minuse.

Milo
Gost
Milo

Ko si ti mali poslusni dps piun

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Milo sa tobom je izlisno komentarisati bilo sta.Za tebe vazi ona narodna ZALUDU ME MAJKA KUNE,ZLO GOVEDO DO VIJEKA JUNE.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

TREBA IH DOCEKAT KA ONI NAS…

Montenegro
Gost
Montenegro

Nije ga napao placeni navijac nego Covicevo obezbedjenje..

Željko
Gost
Željko

Nije ga napao navijač, nego Srbin!!

Jadran
Gost
Jadran

A sto napadaju igraca?

pobjeda
Gost
pobjeda

Dobiti ih rezultatski na bilo koji nacin.Protiv ovakvih me ne zanima sredstvo.Nesmije biti pete utakmice u Bg.Ne mogu se tamo dobiti jer su spremni na sve i svasta.Dokazano mnogo puta u svemu kroz istoriju.GAZI PLAVI!

Zeljko
Gost
Zeljko

Takvim navijacima treba zabraniti ulaz u dvorane a posebno onima koji klicu ovo je Srbija u drugoj drzavi prvokatori i jedni i drugi

Milo
Gost
Milo

Ko je sastavljom ovaj tekst nesjeca se sta se sve u sportskom desava kad se biju protivnicki igraci gadaju redovno protivnicki igraci mislim na utakmice sa zvezdom i partizanom jer mrzite sve sto je srpsko sramno

Urke
Gost
Urke

Ajde pali dečko, idi neđe u prakić da se igraš sa vršnjacima. Dosadan si. I nepismen.

Zoran
Gost
Zoran

Sramno je što si napisao. Nijedan Crnogorac ne mrzi ništa srpsko za razliku od vas koji se izjašnjavate kao Srbi a ništa srpsko nemate. Obrnite se svojij zemlji nesreće. Znate li kako vas pravi Srbi zovu

Milo
Gost
Milo

Neznas istoriju uzmi i citaj nemoj da ti ovi sad ovi novokomponovani istoricari pricaju gluposti. Mrzite sve sto je sprsko i ko se izjasnjava ko srbin a volite siptare, muslimane to su vam braca

Puc
Gost
Puc

Vidim da si ti načitan i pismen: “Neznaš”, i cijela rečenica bez tačke i zareza. Pogrešno su te vaspitali, a i naučili. Tipičan si primjer neznavenog mladog čovjeka koji je nadojen velikosrpstvom i parolom “mrzim sve što nije srpsko”… Jadan si.

Kkb
Gost
Kkb

I pokrij pise bez j na kraju. Mislim da treba prestati s reakcijom na njegove komentare, jer je ocigledno docekao svojih 5 min paznje. A realno, da bar imamo sta pametno da procitamo od njega..

Risto
Gost
Risto

Nepismen si .

Kkb
Gost
Kkb

Je li moguće koliko si zatrovan. Zato si i jadan. I ostaces jadan.

Milo
Gost
Milo

Ko mi kaze pokri se usima

Jadran
Gost
Jadran

I nepismen.

Jadran
Gost
Jadran

Zadojeni cudo da ime nisi promjenio……

gorica
Gost
gorica

Nauči pravopis pa piši i ne predstavljaj se tuđ
im imenom

Ooooooo
Gost
Ooooooo

Da se desilo ovo kod nas, ne bismo mogli živjeti od domaćih “zvezdaša” i ravnogoraca i njihovih kritika. Ovo je prava slika jednog kluba i njihovog predsjednika, kao i države. Ali vratićemo osvajanjem Lige…
AJMO BUDUĆNOST!!!

Montenigers
Gost
Montenigers

Faketni junak ,dodji u Pg pa udari na navijace

Milo
Gost
Milo

Sto se sad brinete za Gordica kad ste ga prosle godine zvizdali

Kkb
Gost
Kkb

Odjebi.

Milo
Gost
Milo

Otkud to znate reko vam Sindja

Kkb
Gost
Kkb

Raspadas se od kompleksa.

PG_man
Gost
PG_man

Za Gordića je na ponos da ga neka avetinja tretira kao Bogdana Bogdanovića.

Brano
Gost
Brano

Okreni,prevrni Srbijanci nemogu da prežale Crnu Goru.Njima je uvijek neko drugi kriv oni su jedino ispravni,oni su ugroženi,svi su im neprijatelji osim Rusa i Kineza.

Milo
Gost
Milo

Sta to pricas koje gluposti iznosis smjesno

PG_man
Gost
PG_man

Ima da plaču narednih godinu dana , zajedno sa ovim našim petokolonašima i da navijaju protiv Budućnosti u Evroligi.

Sramotni 21.maj
Gost
Sramotni 21.maj

Plaćen od strane DPS ,da se dignu tenzije,ko i državni udar…

Klara
Gost
Klara

Bas jeste. Vi u frizideru vidite placenike. Bolest bolest

Pedja
Gost
Pedja

Sram te bilo gurbetu

Maro
Gost
Maro

Bijedo.

Klara
Gost
Klara

Boli vas CRNA GORA SUVERENA SAMOSTALNA DRZAVA E BOLJET CE VAS JOS DUGO. Lijepi pozdrav svima takvizima sto rece moja pok.baba

Puc
Gost
Puc

Jesi li bio u Kristal jutros Mandiću…Kako vas boli Crna Gora, a…

Kkb
Gost
Kkb

Ja mislim da je bio u kristal kad prodjes pored nesto je dobro zabazdjelo. To moze samo od ovakvih smradova

Milo
Gost
Milo

Da samo to i znaju

Kkb
Gost
Kkb

Hahahahahahhaahhahahahahahahahahahahaahhahahaahha pa silan li ste klub onda kad dopustite da partija iz druge zemlje izaziva takve scene kod vas zvezdasa koji ste toliko nadmocni. Upucaj se.

delboj
Gost
delboj

Aksalije. Treba to izus iz patika ako probaju kos da daju.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Mislis “Askalije”?

Send this to a friend