Košarka

Grčka pobijedila Srbiju u kvalifikacijama

foto: FIBA

Košarkaška selekcija Grčke pobijedila je Srbiju 70:63 na startu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Grci su u derbiju večerašnjeg programa slavili u meču jakih odbrana, a u neizvjesnoj završnici bili su vrlo koncentrisani.

Prilično izjednačen meč odigrale su dvije selekcije. Srbija je dobila prvu četvrtinu minimalno, u nastavku Grčka je preuzela kontrolu rezultata i tokom trećeg perioda stigla je i do 12 poena prednosti – 48:36.

Finiš treće četvrtine Srbija je odigrala odlično, napravila je seriju od 11:1 i smanjila na samo dva poena zaostatka.

Domaći su u posljednja dva ipo minuta iskoristili očajne procente šuta Srbije i osigurali su trijumf.

Kod pobjedničkog tima Kalates je ubacio 15, kao i Printezis, dok je Burusis bio blizu tripl-dabla (9p, 10sk, 8as).

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Bogdanović sa 19 poena.

Grčka je novom pobjedom napravila ogroman koraka ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo, pošto ima sedam pobjeda kao i Njemačka. Srbija je na trećem mjestu i uz četiri pobjede ima i tri poraza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

sta uradi fiba sa prozorima majko mila!Nakaradnih kvalifikacija sta je ovo? Bugari tuku francuze ,sa Srbijom se poigrava njemacka>Pa nemogu najjace selekcije da igraju kvalifikacije sa trecim timovima.kako da svjetsko bude kvalitetno bez SRB i FRA recimo

Drago
Gost
Drago

Svjetsko bez Srbije nije Svjetsko , jedna od najjačih reprezentacija svijeta . Al bez glavnih igrača se teško može . No da mi dobijemo Tursku i Ukrajinu ako bog da i da se spremamo za svjetsko

biba struja
Gost
biba struja

srbija se na svjecko plasirala i prije kvalifikacija, jer kinezi u rukama drže 3 wild card za specijalne goste, tako da je srbija uveliko u kini ovo je samo pusto otaljavanje obaveza

gost
Gost
gost

Bogami, uz 4 pobjede i 3 poraza, prije bi se reklo da drugi otaljavaju Srbiju, no Srbija posao…

Zeljko
Gost
Zeljko

Sada bi bilo dobro odigrati sa Srbima..tako bi smo nastavili pobjednicki niz u susretima sa Srbijom.Steta sto se nismo ukrstili sa njihovom grupom,uz Grke i Njemce,mi bi smo bili ti koji bi isli kao treci na svjetsko..I tako bi smo sredili dvije muve jednim udarcem,,Izbacili Srbiju i plasirali se na svjetsko..Mada i ovako imamo sanse da idemo na svjetsko..Jaci smo… Više »

BGD
Gost
BGD

Moguce,mada ne znam u kakvoj ste formi i ko vam se sve odazvao od igraca.Nama je od svih prozora do sada u ovom prilicno jak tim,ali smo ocajno odigrali mec.Puno ispucavanja i los skok u 2. poluvremenu,a Grci sve zivo pogadjali.Mogli bi da igramo na svetskom pa da vidimo kad budu bili puni sastavi kakav bi rezultat bio.

MNE
Gost
MNE

Sto si hejter, kakav si to covijek? Navijaj, ne provociraj i ne blati Crnu Goru

Send this to a friend