Košarka

Treći poraz nije prijatan, ne možemo biti nezadovoljni

foto: aba-liga.com

Košarkaši Budućnost Volija su prije dvije noći sniježni Minhen napustili zadovoljni uprkos porazu. Bajern je u svom “Audi domu” bio bolji 82:85 u devetoj rundi Evrokupa, ali pristup, igra i energija bili su na pravom nivou. Pogotovo kada se uzme u obzir da “plavi” nijesu igrali kako umiju na prethodna dva gostovanja Galatasaraju i Zadru.

A, najbolji u redovima crnogorskog šampiona u Bavarskoj, momak koji je vukao ekipu i koji je odigrao najbolji meč ove sezone je Nikola Ivanović. Plejmejker naše ekipe je meč završio sa 27 poena (samo jedan promašaj iz igre), šest skokova i tri asistencija, za ukupni indeks korisnosti 39! Dan nakon meča Dnevne novine su razgovarale sa reprezentativcem Crne Gore.

Nikola, u najavi meča si istakao da će glavni cilj biti popraviti igru nakon gostovanja Galatasaraju i Zadru. Da li ste zadovoljni kako je sve izgledalo u Minhenu?

“Ekipe kao što su Hapoel, Galatasaraj dođu u Minhen i glatko izgube. Bajern je u svakom meču grupe kontrolisao situaciju, a mi smo protiv njih igrali na jedan posjed. Dobra igra i rezultat, iako treći poraz zaredom nije prijatan. Nivo igre je podignut i to je bila ključna stvar”, rekao nam je Ivanović.

foto: eurocupbasketball.com

Odlični procenti šuta, u nekim momentima kontrola skoka, ali i mnogo izgubljenih lopti. Čime ste najzadovoljniji nakon teškog gostovanja?

“Način na koji smo igrali, ali i taj karakter. U nekoliko navrata su imali i po deset poena razlike i to su trenucima u kojima oni prelamaju utakmice. Mi smo uspjeli da se vratimo, izborimo izjednačenje… To je za pohvalu”, ističe Ivanović koji se osvrnuo i na svoju sjajnu partiju. “Radim na tome da popravim procente šuta. Trudim se da iz utakmice u utakmicu podižem nivo igre. Nema razloga da ne nastavim sa dobrim partijama”

U samom finišu kada se meč lomio promašili ste pet trojki, iako je izgledalo da prodorima u reket mogli da stignete do poena. Da li je plan bio da se šutevima spolja sruši odbrana Bajerna?

“Nije postojao plan. Bajem je visoka ekipa i ne daju lake poene. To je ono što ih krasi, nema lakih poena iz reketa koji je ispunjen igračima. U takvim utakmicama otvara se prostor za šut spolja. Pogotovo je to bio slučaj u prvoj četvrtini, imali smo tri-četiri šuta koje smo promašili. Kasnije, nama se otvorila igra, naročito jer je Kajl Lendri igrao u finišu. On je taj igrač koji služi za širinu u našoj igri”, naglašava Ivanović.

Nakon dva vezana poraza, kako ste se osjećali pred izlazak na parket? Znali ste da je na drugoj strani vrhunska ekipa koja ima samo jedan poraz ove sezone i da to nije mjesto na kojem ćete se vratiti pobjedama…

“Nakon Zadra smo bili nervozni i nijesmo bili zadovoljni igrom. Znali smo da u ovoj utakmici nijesmo mogli da se vadimo. Ali… Ne predaješ se nikome, razmišljaš pozitivno i ideš na pobjedu u svakom meču. Bajern u Minhenu je nakon dva poraza je dosta težak za igranje. Međutim, ne možemo biti nezadovoljni samom igrom”, jasno je poručio Nikola Ivanović.

foto: aba-liga.com

Želimo revanš protiv Lietkabelisa

Nakon sinoćnjeg trijumfa Ređo Emilije nad Hapoelom situacija u grupi B je mnogo jasnija. Za prolaz dalje Budućnosti je potreban trijumf protiv Lietkabelisa u posljednjem kolu, ali ostaju u igri i u slučaju poraza. Međutim, onda će morati pratiti rezultat iz Italije gdje će igrati Ređo Emilija i Bajern Minhen i navijati za trijumf Bavaraca.

“Znamo šta mogu, kako igraju i ko su glavni igrači. U toj utakmici ćemo juriti i revanš za poraz u prvom krugu. Želimo tu pobjedu”, poručio je Ivanović.

A, prije odlučujuće bitke u Evrokupu, Nikolu i drugove očekuje još jedan zahtjevan meč u ABA ligi. U subotu u “Moraču” stiže Igokea, ekipa koja je u prvom međusobnom duelu savladale “plave”.

“Bez sumnje, to je meč koji se dobija odbranom. Igokea ima talentovane napada i moramo ih kontrolisati. Taj meč je pod moranje da se pobijedi i biće važan za nastavak sezone. Jer, nakon toga imamo Lietkabelis i Cibonu i mogli bi da uđemo u seriju pozitivnih rezultata. Nadam se da će u subotu biti početak perioda dobre igre za nas”, rekao je Ivanović.

Send this to a friend