Košarka ABA liga

I FMP u nizu Budućnosti, Ivanović ponovo junak plavih

foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su FMP 77:76 u četvrtom kolu ABA lige i sačuvali maksimalan učinak u regionalnom takmičenja.

Imali su gosti šansu da naprave veliko iznenađenje, ali je kod rezultata 77:76 Nikola Ivanović odigrao sjajnu odbranu protiv Nenadića i sačuvao trijumf.

U nešto sporijem ritmu “plavi” su počeli utakmicu, FMP se bolje snašao u uvodnih 10 minuta i riješio taj dio igre u svoju korist 16:12.

Druga četvrtina bio je period najbolje igre ekipe Petra Mijovića večeras.

Nikola Ivanović je preuzeo konce igre u svoje ruke, pronašli su “plavi” i šut za tri poena, pa je nakon pogodaka Popovića i Edžima sa distance naš šampion imao devet poena prednosti, 36:27. Do poluvremena se uglavnom igralo poen za poen, pa su na veliki odmor Podgoričani otišli sa 10 poena viška, 42:32.

Budućnost je na početku nastavka stigla do maksimalnih 12 poena viška nakon koša Vilija Rida, ali je FMP uspio da se konsoliduje i poslije trojke uz faul Nenadića smanji na 53:49.

U završnici pretposljednje četvrtine “plavi” su bili prisebni, naročito sa linije slobodnih bacanja, pa je Budućnost Voli pred završni period imala sedam poena viška, 65:58.

Naš tim je konstantno vodio tokom završnog perioda, dok je Nenadić sa druge strane održavao FMP u igri, da bi poslije trojke Ulubaja sastav iz Železnika smanjio na 73:72, a onda je upravo Nenadić položio za 73:74, nepuna dva minuta prije kraja.

Radonjić je potom napravio nesportski faul nad Nikolom Ivanovićem, koji je iskoristio oba bacanja za preokret (75:74), dok je Kobs u napadu nakon toga poentirao sa polu distance za 77:74.

Lešić zatim sa druge strane nije pogodio nijedno bacanje, kao ni trojku nakon ofanzivnog skoka.

Budućnost Voli nije iskoristila napad za pobjedu, pa je poslije faula Ivanovića nad Ulubajom sudija Radović procijenio da se radilo o nesportskom prekršaju.

Čović je bio precizan sa penala jer Ulubaj zbog povrede nije mogao da šutira, a nakon tajm auta trenera gostiju Jovanovića, FMP na opisan način nije iskoristio napad za pobjedu.

Džastin Kobs je ubacio 24, a Nikola Ivanović 19 poena. Važan doprinos dali su Melvin Edžin sa 12 i Dragan Apić, koji je dodao poen manje.

Kod gostiju 20 poena Nemanje Nenadića.

Budućnost Voli će već u srijedu gostovati Mornaru u crnogorskom derbiju u Evrokupu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Veliko iznenadjenje

suknjica
Gost
suknjica

Jedva protiv Zvezde B

1111
Gost
1111

Nije bas najbolje u odbrani…mora to mnogo jace i brze kretanje…

GostZ
Gost
GostZ

Čega je Ivanović junak – za malo je izgubio meč

skejtbord
Gost
skejtbord

Veze ovi nemaju

delboj
Gost
delboj

Apic, a I Rid se bas slabo koriste za pik. Slabo je to. Kad zagusti i kad je egal jedino sto umijemo je igra jedan na jedan Ivanovica i Kobsa. Lopta ne kruzi previse. Bilo bi sigurno lakse da su Danilo i Sehovic ponesto uboli ali… Amo ne portavamo igru za 50 osto slijede sigruno 2,3 poraza. Mornar ako budu… Više »

Majstor
Gost
Majstor

Ove ekipe moraju dobijat sa 20 razlike. Nemaju trenera, mislim da je Mijovic nedorastao.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Shade
Gost
Shade

Kako je ovo lose bilo veceras, ali idemo dalje.

Stvarno
Gost
Stvarno

Gube se prednosti ponovo. Umjesto da odučite od košarke ekipu za koju znate da će da grize protiv vas iz dobro poznatih razloga, vi ispustite prednost i na kraju neizvjesno. Pamti se samo pobjeda i to je ono što je dobro u vezi ove utakmice. Ali ovo je u mnogo godina unazad najslabiji FMP, plus igrao vam Kobs. Partizan je… Više »

delboj
Gost
delboj

Znao sam da ce ovo biti tesko… Dosta je igraca u slabu formu… S obzirom da su ovu utakmicu Danilo i Sehovic totalno podbacili, dobro je… Uz Dela Valea i Mitrovica. + da ostali dignu formu moze to dosta bolje.

Send this to a friend