Košarka

I Italijani žele Vidmara, Budućnost se okreće Omiću

foto: KK Crvena zvezda

Proteklih dana pominjao se kao jedna od dvije opcije novog pojačanja Budućnost Volija kojoj je potreban centar, ali najnovije informacije ne idu na ruku regionalnog šampiona. Kako javlja jedan od najboljih specijalizovanih portala, Sportando, Gašper Vidmar je na meti Rejer Venecije.

Šampion Starog kontinenta sa Slovenijom je u pregovorima sa obje ekipe, plavi su navodno poslali zvaničnu ponudu, ali odgovora sa druge strane nije bilo. Podgoričani trenutno na poziciji centra imaju Filipa Barovića, Zorana Nikolića i Erla Klarka, ali je stručni štab procijenio da je potreban još jedan igrač sa iskustvom koji će donijeti dodatnu sigurnost u reketu.

Ovaj 31-godišnji centar je od nedavno slobodan igrač, a u karijeri je osim Olimpije igrao za najjače turske klubove Fenerbahče, Bešiktaš, Darušafaka, dok je prošlu sezonu završio u Banvitu.

U šampionatu Turske prosječno je bilježio 8,9 poena uz 4,93 skoka po utakmici, dok je u Fibinoj Ligi šampiona bio nešto efikasniji 12,7 koševa i 6,7 uhvaćenih lopti po meču.

Ukoliko se Vidmar odluči za Veneciju, Budućnost će se okrenuti nekim drugim rješenjima, a u košarkaškim vodama plove informacija da je na meti i Alen Omić koji je prošle godine bio briljantan u dresu Crvene zvezde.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Ne znam cemu skromnost. Igranje u Evroligi je afirmacija za igrace. Partizan je zbog toga godinama dovodio odlicne igrace za male pare, a oni su nakon dobrih sezona pravili strasne Ugovore. E sad sto mi nemamo pravi skauting, to je druga prica. Nije sve u parama.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

omic je odlican, napravio nam je dosta problema u onaj play off..

PG_man
Gost
PG_man

Koliko ja cujem dolazi Artsiom Parakhourski

delboj
Gost
delboj

To bi bilo odlicno. Samo mislim da je on skuplji od obojice.

milkshake
Gost
milkshake

Ako dodje Omic valjace sigurno al centar je neophodan minimum 1

mne
Gost
mne

Volio bih da cujem ove strucnjake, kojima su ova 2 losi…ko bi to za njih bio dobar? Vuci je djelimicno slobodan agent, pa da probaju da vrate Vucevica a? Za budzet koji ima Buducnost, ovo je odlicno…i jedan i drugi mi se bas dopadaju, odlicni igraci…ofanzivno mi je bolji Omic, ali je Vidmar kao stijena. Nadam se da ce doci… Više »

PG_man
Gost
PG_man

Dobar, ali za Mornar, za Evrokup.

Osjecaj
Gost
Osjecaj

Moze i jedan i drugi .Ako se moze ipak birati Vidmar je bolje resenje daleko je sigurniji!

vozi misko
Gost
vozi misko

a nece omica trazice nekog drugog

delboj
Gost
delboj

Cujes velike poznanike kosarke koji tvrde da su ovo “lokalni centri”… Nista ispod Porzingisa je li? Kad bi se dofatili malo sa mozgom bilo bi dobro. Vidmar je bolja solucija za Buducnost. Covjek je stijena u reketu, najbolji defanzivac na poziciji 5 u Evropu. Za Omica sam bio da se dovede odmah na kraju prethodne sezone, ali je Vidmar bolje… Više »

Poznavalac
Gost
Poznavalac

Nikolic je SJAJAN? Da nijesi to napisao pomislio bih da se razumijes u kosarku, jer ovo iznad napisano je sasvim korektno i po meni tacno. Nikolic je trenutno sve osim sjajan i tek uz masu, masu rada i truda mize postat solidan centar i nista vise od toga. Barovic je krs. Dobar je za ABA i odlican za CG ligu… Više »

delboj
Gost
delboj

Da poznavaoce. Uzeci u obzir da Nikolic ima 22 godine, on je i vise nego sjajan i predstavlja svijetlu buducnost crnogorske kosarke. A sa kosarkom sam u ozbiljnoj vezi vec 25 godina. Itekako ima da jos mnogo da radi i mnogo da napreduje, i nece biti sasvim solidan igrac jer je to vec sada, nego ako bude napredovao, bice duplo… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Da Vucevic ne igra odbranu, svi znamo, ali da ce Nikolic biti bolji od njega, e tu si ga bas briljirao, poznavaoce kosarke. To je kao da si rekao da ce Jankovic biti bolji od Deja Savicevica.

delboj
Gost
delboj

To sto ce biti od Nikolica ne znamo jos uvijek ni ja ni ti. Ako mislis da nema velikog potencijala onda bih rekao da grdno grijesis. Zavisi sto ti smatras pod boljim. Vjeruj mi, ja sam medju prvima bio odusevljen Vucevicem i njegovim napadackim arsenalom, i kad je pocinjao pricao svima da ce biti bolji od Pekovica, koji je tada… Više »

PG_man
Gost
PG_man

Nikolic ima dobre predispozicije, snagu, visinu, motoriku, ali nekako mu fali samopouzdanje. Vucevic je strasan napadac, raznovrstan igrac, ali citav zivot igra u gubitnickom klubu I naucio je da samo gubi. Otud I njegov stav kad igra za reprezentaciju gubitnicki. Strasan igrac sa luzerskim stavim. Istina je da se kosarka I fudbal ne moze porediti, za kosarku treba mozga imati.

PG_man
Gost
PG_man

Oce vala Ojo, nagrdice nas. Svako li komentarise kosarku. Buducnosti treba dobar Amer na 5, kvalitetan. Omic i Vidmar nisu kvalitet za Evroligu, oni su dobri igraci za Abu, nesto poput Sehovica starijeg. Za Evroligu treba veci kvalitet.

delboj
Gost
delboj

Znaci Vidmar koji nas je skoro ovdje, sam dobio, i na Evropskom Prvenstvu stavio u dzep svakog vrsnog centra od Gasolova do Porzingisa i ostalih velikih zvijezda reprezentacija Francuske, Grke i Srbije…, je igrac na nivou Sehovica. Napusti nasu livadu i vrati se fudbalu. Ojo je vise spomenut u kontekstu neke fizicke snage u reketu, sto mi nemamo, i sto… Više »

Olo
Gost
Olo

Necemo zvezdine igrace! Neka cima kos kuci dje je naucio

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako je.

Varvari
Gost
Varvari

Ljudi ne ocekujte da Buducnost dovede Gasola , Omic je odlican bio prosle sezone u EL i za nase uslove je pravi igrac , znate li da je npr. budzet CSK Moskve 55 miliona , a Buducnosti mozda 6 tako da vjerujte mi doveli smo vrhunske igrace za te pare plus imamo nase mlade igrace koji su zeljni dokazivanja. Ova… Više »

Centras
Gost
Centras

Omic je po mom misljenju mnogo bolji ofanzivno od Vidmara , vidjeli ste sto nam je radio prosle godine . Svi veliki klubovi dovode igrace koji ih urnisu (kosarka, fudbal) ne kazem da je ta praksa uspjesna uvijek , ali zasto da ne ,definitivno kvalitetan centar , s obz da je Nikolic mlad i neiskusan za EL (mada i njemu… Više »

vlado
Gost
vlado

Dobri su obojica,nisu extra klase al za Buducnost ok..Vidmar iskusan jak i borac,a Omic opet mladji brzi bolji sut…e sad koliko para toliko muzike..msm da jos treba dovesti jednog igraca poput Dobrica ili Davidovca i to je to sta nam bog da…

djoma
Gost
djoma

Pazi da ti ne dodju Dobric ili Davidovac..

vozi misko
Gost
vozi misko

kakav dobric i davidovac. neki centsr jer ova dva nedolaze i to je to

Vlado
Gost
Vlado

Svak ce doc za pare

Podgorica
Gost
Podgorica

Ne trebaju nam nista ni Dobric ni Davidovac, samo dobar centar.

Aco
Gost
Aco

Je Li moguce da ne mogu da nadju boljeg centra od Vidmara I Omica? To su igraci lokalnog kalibra.

Milo
Gost
Milo

Mogu, ali treba platiti makar još deset puta toliko.

Covjek
Gost
Covjek

Strucnjak, a kojeg da dovedemo? Nismo mi dosli da OSVOJIMO EL, ovi centri su vrh za aba ligu i ako dovedemo bilo kog od njih dvojice, VRH

gost
Gost
gost

Ja bih se fokusirao na igrace sa kojima se moze opet osvojiti ABA liga. Previse je EL da bi ona bila cilj, u svakom pogledu…

Titograd
Gost
Titograd

Šteta, jer Vidmar je igračina i baš onakav centar kakav treba Budućnosti u Evropskom takmičenju. Omić je ipak neka niža klasa.

Miki
Gost
Miki

Jes vala Vidmar igracina velika, ne sprdaj se.

Titograd
Gost
Titograd

Izgleda da se baš i ne razumiješ u košarku, ali evo da pokušam da ti objasnim. Vidmar je fajter i veliki borac pod koševima. Uhvaćene i ukradene lopte su mu specijalitet. U Evropskim kupovima se igra pregrubo i zato nam je takav igrač potrebniji nego centri manekeni kakav je Omić.

HOGAR
Gost
HOGAR

Slazem se sa tobom za Vidmara,ali je i omic sve bez mekan

Titograd
Gost
Titograd

Viđeli smo ga u finalu Zvezda Budućnost. Kad je muka nema ga niđe. Ispod prosjeka.

PG_man
Gost
PG_man

E dobro da se ti razumijes u kosarku. Vidmaru ne mozes Pobjedu ispod noga zavuci kad skoci. Da je takav kakvim ga ti predstavljas sad bi se Evroligasi otimali za njega.

Maestro
Gost
Maestro

Potpuno si u pravu. Gašper VIdmar je prvak Evrope sa Slovenijom. Razbili su braću Gasol, leteće Letonce, i dobili Srbiju u finalu sa njim. Ako bi doveli Vidmara, to bi bila jako dobra stvar, jer je on borac veliki!

PG_man
Gost
PG_man

Jes vala sve ih je Vidmar razbio, pa sad kad nema Dragica I Doncica ne mogu Gorstaka dobiti a ne bracu Gasol.

Send this to a friend