Košarka Erste liga

Ibar ne odustaje od polufinala i ABA 2

Košarkaši Ibra ne odustaju borbe za drugo mjesto i plasman u polufinale plej-ofa, a samim tim i Drugu ABA ligu. Rožajci su u derbiju 18. runde Erste lige srušili Studentski centar 78:67 i tako ostali na diobi drugog mjesta. Sa druge strane “studenti” su uoči posljednjeg, trećeg kruga sve dalje od mjesta koje vode u doigravanje.

Ibar je sve dileme oko pobjednika riješio u prvom poluvremenu. Ekipa Demira Kalića je na veliki odmor otišla sa viškom od 14 poena što je bilo dovoljno da se meč mirno privede kraju.

Domaćina je do trijumfa vodio Nemanja Simović sa 26 koševa, Marko Ljujić je ubacio 16, a Elvis Čekić 15.

Lider je nastavio sa pobjedama Sutjeska je na svom terenu rutinski odradila Primorje 81:69. Nakon tri četvrtine Nikšićani su imali +30, pa je u četvrtoj došlo do očekivanog opuštanja što su gosti iskoristili da koliko-toliko ublaže poraz.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Miloš Vujović sa 15, dok su Draško Knežević i Igor Čvorović ubacili po 12 poena. Kod Novljana, bolji od ostalih bili su Stefan Krstajić sa 21, Veselin Kovačević sa 15 i Marko Grković sa 15 koševa.

Lovćen nije dozvolio da mu Ibar umakne. Cetinjani su u izuzetno uzbudljivoj završnici stigli do trijumfa protiv Teoda (73:68). Serijom 8:0 na tri i po minuta prije kraja, tokom koj ih nij esu primili koš, Lovćen je stigao do potpunog preokreta i veoma važne pobjede. Najefikasniji u sastavu Lovćena bili su Mašan Vrbica sa 18, Emir Hadžibegić sa 16, Miloš Popović sa 12 i Milutin Đukanović sa deset poena.

Kod gostiju je najraspoloženiji bio Stefan Vuković sa 23 poena. Pobj ede u ovom kolu upisali su All Stars koji je u gostima savladao Jedinstvo, te Danilovgrad koji je srušio Zetu.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daka
Gost
Daka

Komedija od tima

fmne
Gost
fmne

“Serijom 8:0 na tri i po minuta prije kraja, tokom koj ih nij esu primili koš, Lovćen je stigao do potpunog preokreta i veoma važne pobjede.”
Da li se novinar stidi profesije zbog ove recenice?

Send this to a friend