Košarka

Igrači u dobroj formi stigli na pripreme, vjeruje se u pobjedu

tekst i foto: kscg.me

Nikšić je baza naših košarkaša za presudne mečeve u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Igrači su i pred dolazak na okupljanje individualno trenirali, pa su u boljoj formi od očekivanog.

Nikola Ivanović je zbog povrede propustio prva tri treninga, ali je bez problema ispunio obaveze u četvrtak veče što je vrlo bitno za naš nacionalni tim. Nemanja Vranješ i dalje osjeća bol u peti, ali vrijedno radi i pod injekcijama, baš kao i Nikola Pavlićević koji ima problem sa prstom šuterske ruke. Ostali su zdravi i odlično spremni, kaže član stručnog štaba Boško Radović.

“Imamo jasan uvid u fizičku spremnost igrača, ono što raduje da je to na prilično zadovoljavajućem nivou, mnogo boljem nego što smo mi očekivali s obzirom na to da su mnogi sezonu završili prije 20 dana.”, ističe Radović i dodaje:

“Odrađujemo ovaj dio priprema po instrukcijama selektora Zvezdana Mitrovića, radimo dobro, uslovi su odlični. Imali smo problem sa Nikolom Ivanovićem koji je propustio uvodnih nekoliko treninga. Sigurno da fali i selektorovo prisustvo, sa njim je drugačije, ali mi smo tu da to odradimo na najbolji mogući način. Momci daju maksimum i rade kao da je tu.”

Derik Nidam je stigao i priključio se saigračima. U svom stilu sjajni plejmejker širi optimizam i uvjerava u dobru partiju pred meč odluke sa Bjelorusima.

“Nijesmo još spremni, ali polako se približavamo biće to ok za nekoliko dana. Znam većinu momaka sa prethodnih okupljanja, hemija je odlična i spremni smo da to odradimo. Atmosfera je sjajna, dobro se poznajemo međusobno i nadamo se da ćemo izaći na teren i stići do te važne pobjede na domaćem terenu.” kazao je Nidam.

Treninzi su od starta fokusirani na taktičke varijante. To znači i lakše uigravanje za duel u Nikšiću.

“Ne gubimo vrijeme na taj dio da se spremaju košarkaši fizički jer su došli u mnogo boljem stanju od očekivanog, pa smo bazirani samo na košarku što je odlično”, ističe Radović.

Bjelorusi u Crnu Goru stižu osokoljeni pobjedom nad Bjelorusijom, u jačem sastavu nego u Minsku kada smo im nanijeli ubjedljiv poraz.

“Informacije su posljednje da će Bjelorusi biti pojačani. Amerikanac Sedler i centar Parahoski bi trebalo da budu tu prema našim informacijama.” kaže Radović.

Reprezentativci se odlično osjećaju u Nikšiću, a nadaju se da će jednako ugodno biti i na meču i da će imati veliku podršku sa tribina.

“Nikšićka publika je uvijek nosila razne reprezentacije. Nezgodan je ljetnji termin ne znam kako bi sve to izgledalo u Podgorici, a ovdje smo sigurni da će biti odlična atmosfera i da će biti velika podrška.” zaključuje Radović.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pametnjakovic
Gost
Pametnjakovic

Mogu li ja umjesto Bjelice na poziciji krilnog centra ?
Mitrovicu vjeruj mi mogu kolko on

Send this to a friend