Košarka

Igrali smo bolje nego protiv Francuza, nećemo se lako predati Turskoj

Bek Crne Gore Petar Popović istakao je da je naš tim igrao večeras bolje protiv Grčke, nego sinoć u meču sa Francuzima, što je pozitivno pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim poražen je od “helena” u Parizu u drugom meču turnira u glavnom gradu Francuske.

“Protiv Grčke smo vidno bolje izgledali nego protiv Francuske i to raduje sve. Imamo još par dana do utakmice sa Turskom i to ćemo iskoristiti da radimo na taktici i da se uigramo kako bi što spremniji dočekali kvalifikacije. Sigurno da smo vidjeli dosta dobrih stvari u našoj igri, a kao što rekoh nijesmo još kompletni. Turska se sprema od sredine avgusta tako da je tu sigurno njihova prednost. Nećemo se predavati unaprijed. Idemo tamo da se borimo i da probamo da iznenadimo, jer sigurno u taj meč ne ulazimo kao favoriti”, rekao je Popović.

Uprkos porazima, provjere sa jakim reprezentacijama biće od koristi crnogorskim košarkašima.

“Mislim da nam je dosta koristio ovaj turnir u Francuskoj, značiće nam dosta ove dvije utakmice koje smo odigrale prije Turske. Prije svega da se što bolje uigramo i da eliminišemo neke greške kako se ne bi dešavale u samim kvalifikacijama. Sigurno da je rezultat bio u drugom planu jer nismo bili kompletni”, dodao je Popović.

Crna Gora će u petak gostovati Turskoj, dok će tri dana kasnije dočekati Ukrajinu.

Send this to a friend