Košarka

Injiges vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo

tekst i foto: kscg.me

Crnogorske košarkašice spremne su za mečeve odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Roberto Injiges je želio da svim bude jasno, da će ovaj podmlađeni tim dati maksimum kako bi izborio plasman na šampionat kontinenta.

“Siguran sam da će se truditi maksimalno, da će se boriti i dati sve da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, jer su dale sve i na treninzima. Svi moraju da znaju da će se ove djevojke do kraja boriti za grb i državu. Veoma sam pozitivan i potpuno siguran, da ćemo, ako budemo igrali kao na treninzima, plasirati se na Evropsko prvenstvo.” poručio je Injiges na pres konferenciji.

Bosna i Hercegovina je prvi rival, dok će nakon toga Crnogorke gostovate i Slovačkoj. Sve tri ekipe su u borbi za plasman na Eurobasket koji se igra u Letoniji i Srbiji, a Crna Gora i Slovačka imaju pobjedu više od reprezentacije BiH. Pobjeda u Slovačkoj gotovo izvjesno bi donijela prvo mjesto, a u nekim kalkulacijama i trijumf u Sarajevu bi bio dovoljan. Djevojke ipak ne razmišljaju o tome, već samo o prvom narednom rivalu.

“Pritisak naravno da postoji, ali kad dođe utakmica mislim da ćemo sve biti svjesne da bi trebalo da odigramo najbolje što znamo. Ova utakmica nam mnogo znači, dobro smo radile prethodnih dana i pružićemo maksimum da dođemo do pobjede.” ističe Snežana Aleksić.

Košarkašice će bez nekih od iskusnijih djevojaka proći kroz mečeve odluke, a Injiges nije želio da priča o izostancima.

“Mislim da imamo grupu sjajnih djevojaka. Radili su zajedno i atmosfera sjajna. ZA mene su one najbolje košarkašice na svijetu i biću uz njih do kraja. Moramo da se trudimo i budemo fokusirani, mislimo samo na prvi meč idemo korak po korak.” istakao je naš selektor.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina sastaju se u subotu u Sarajevu od 20 sati i 15 minuta. Četiri dana kasnije je duel u Ružomberoku sa Slovačkom.

Send this to a friend