Košarka

Istorijsko veče u Monaku

Monako i naš selektor Zvezdan Mitrović večeras (18.30h) imaju istorijsku priliku, da osvoje prvu šampionsku titulu kluba sa Ažurne obale. Protiv Le Mana igraće majstoricu finala francuske LNB lige.

Monako je u velikom stilu pobijedio u gostima prethodne srijede i izjednačio na 2:2 u finalnoj seriji. Mitrovićev tim bio je treću godinu zaredom prvi nakon regularnog dijela sezone, igrao je i finale FIBA Lige šampiona. Titula pred potencijalno preuzimanje klupe Asvela na najbolji način bi zaokružila rad Podgoričanina u kneževini.

“Osvojiti titulu u Francuskoj je teško, a uraditi to sa Monakom je još teže. Klub nema istorijski profil i reputaciju poput Limoža, ili samog Le Mana, na primjer. Vidjelo se to kroz neke odluke arbitara u prethodnim mečevima i tokom plej-ofa. Nadam se da ćemo biti rasterećeni kontroverzi u majstorici. Domaćini smo, imamo sjanu šansu i od starta želimo samo titulu”, poručio je Mitrović za francuske medije.

Klub je odbranio Liga kup Francuske ove sezone i to je takmičenje koje je do sada jedino osvajao. Obezbijeđen j e nastup u Evrokupu naredne sezone. Očekuje se da se Mitrović u ponedjeljak priključi reprezentaciji Crne Gore u Nikšiću, uoči meča sa Bj elorusijom u kvalifikacij ama za Mundobasket koji se igra u četvrtak.

Send this to a friend