Košarka eurokup

Italijanski ispit u Topolici

Ritam od dvije utakmice na svaka dva dana nikako da se završi. Unikaha, Zadar, Cibona, a onda večeras – Breša. Košarkaši Mornara u trećoj rundi Evrokupa dočekuju italijanskog predstavnika i biće to četvrti meč u sedam dana za izabranike Mihaila Pavićevića. Ujedno, prilika za četvrti trijumf u nizu.

Međutim, olakšavajuća okolnost za Barane je činjenica da u prethodna dva meča ABA lige nije bilo velike potrošnje. Protiv hrvatskih timova upisana su dva lagana i ubjedljiva trijumfa, pa se očekuje da “mornari” protiv Breše odigraju u najjačem ritmu.

Na startu sezone u Evrokupu Breša je izgubila u “Morači” od Budućnosti, a onda je savladala Ulm.

“Kvalitetna su ekipa, godinama su u vrhu italijanske lige. Sreća je što se nijesmo mnogo potrošili u prethodna dva meča, ostalo je energije koja će biti potrebna. Breša je klasična italijanska ekipa, igra od prve sekunde disciplinovano, čvrsto, nema improvizacije. Italijanski treneri gaje stil neke kontrolisane košarke, vole da je sve pod kontrolom trenera”, analizirao je Pavićević večerašnjeg rivala.

Mornar je protiv Unikahe pokazao koliko može biti moćan, a +41 protiv Cibone uliva dodatni strah protivnicima.

“Moramo biti svih 40 minuta fokusirani, ne dozvoliti im da uvedu meč u njihov ritam i da se oni pitaju. Moramo biti mudri da namjestimo ritam koji nama odgovara”, jasan je iskusni stručnjak.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Coa
Gost
Coa

Lagano. Buducnost i Mornar dva prva mjesta u grupi.

Send this to a friend