Košarka Košarkaši Budućnosti Voli gostuju Partizanu

Ivanović: Ulog je ogroman, pobjeda nad Partizanom približila bi nas prvom mjestu pred plej of

foto: KK Budućnost Voli

Prvi međusobni duel u “Morači” (65:60) je donio pravi košarkaški rat. A kada se zna da onaj koji se igra u Beogradu ima ulog prvog mjesta onda je jasno da ćemo gledati drugu rundu žestokih okršaja između Budućnost Volija i Partizana.

“Plavi” u velikom derbiju 19. runde ABA lige gostuju “crno-bijelima” i jurišaju na trijumf koji će vjerovatno značiti lidersko mjesto pred doigravanje. Izabranici Petra Mijovića imaju jasan cilj pred gostovanje velikom rivalu kojeg su posljednji put u gostima savladali prije četiri godine. Taj meč se igrao u čuvenoj Hali sportova.

Mladi stručnjak je u intervjuu Dnevnim novinama jasno istakao da njegovi momci moraju biti najbolji ove sezone da bi osvojili Beogradsku arenu. A momak koji zna kako je igrati u takvoj atmosferi svakako je organizator igre crnogorskog šampiona Nikola Ivanović.

“Izuzetno zahtjevna utakmica. Oni su u sjajnom ritmu, vezali su dosta pobjeda u posljednjem periodu. I u tom meču protiv Crvene zvezde bili su ‘živi’ do posljednjeg minuta”, rekao nam je Ivanović.

“Čeka nas težak meč, nema dileme. Ulog je ogroman prvo mjesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ako uspijemo da slavimo praktično ćemo obezbijediti mjesto lidera, jer nakon toga bi imali ‘pravo’ na jedan kiks”.

Prvi meč nije obilovao košarkom koja je lijepa za oko, dominirale su čvrste odbrane i žestoka borba za svaku loptu. Zbog još većeg uloga isto se očekuje i u nedjelju veče.

“Biće ovo prava plejof utakmica. Odlučivaće mali detalji, odgovornost pojedinaca na svoje zadatke. Jedna lopta, jedan skok, jedno bacanje mogu da odluče. Svaki igrač mora biti maksimalno fokusiran na svoj posao svih 40 minuta”, nema dilemu Džoni.

“Plavi” su imali cijelu nedjelju da se pripreme za veliki, 32. derbi protiv “crno-bijelih” u regionalnom takmičenju. A kada se na to doda da protiv Igokee u prošlom kolu nije bilo prevelike potrošnje da se zaključi da je Budućnost maksimalno spremna za ovu bitku. Sa druge strane Partizan je nakon poraza od Zvezde putovao u Bolonju gdje je savladao Virtus i sigurno da je istrošen. Međutim…

“Ozbiljna su ekipa sa širokim rosterom. Možda mi imamo neku minimalnu prednost što se tiče tog njihovog umora. Ali, oni će sigurno izaći motivisani, igra se meč za prvo mjesto i kada se istrči na parket umor se zaboravlja i ne osjeća”, ne želi Ivanović da se nada u umor rivala.

Budućnost će sjutra pokušati da ponovi ono što joj je uspjelo svega četiri puta do sada, a posljednji put 29. oktobra 2016. godine da sruši Partizan u gostima. Ono što Ivanoviću i drugovima ide u korist je više vremena za pripremu.

“Dosta znači cijela nedjelja, jer stručni štab i kondicioni trener mogu da organizuju treninge kako bi u utakmicu ušli maksimalno spremni i fizički i psihički”, poentirao je Nikola Ivanović.

Odluka o prvom mjestu će pasti u Beogradu. Sve je spremno za spektakl. Meč će se igrati sjutra od 18 sati.

Send this to a friend