Košarka Velika pobjeda Crne Gore

Ivanović: Žestok rad za pobjedu, Radović: Bili smo čvrsti

foto: FIBA

Crna Gora napravila je veliki korak ka Eurobasketu pobjedom nad Njemačkom 80:74 u francuskom Pou, a požrtvovana igra bila je ključna po riječima našeg plejmejkera Nikole Ivanovića.

Bek Nikola Ivanović je sa 18 poena bio drugi najefikasniji u našem timu, posebno se istakao u drugom poluvremenu.

– Žestoko smo radili na terenu da dođemo do ove pobjede. U odbrani nijesmo počeli dobro, dozvolili smo Njemcima neke otvorene šuteve, ali od druge dionice to je već djelovalo bolje. U nastavku smo bili žestoki, čuvali jedni druge na terenu a u napadu bili pametni, strpljivi. Ovo je definitivno zaslužena pobjeda. Njemci su igrali čvrsto u oba pravca igre, a mi smo na isti način odgovorili i to je bilo ključno u borbi za trijumf – rekao je Ivanović.

Boško Radović, naš selektor, istakao je važnost pobjede nad Njemačkom, Crna Gora je korak bliže cilju, plasmanu na Eurobasket.

– Apsolutno bitna pobjeda. Igrali smo izuzetno čvrsto, fizički. U prvoj četvrtini pravili smo greške u odbrani, u drugoj i trećoj smo to popravili, opet uz padove u igri i uz greške u preuzimanjima… Defanzivno bili smo jaki do kraja i došli do vrlo važne pobjede. Čeka nas još bitnija utakmica protiv Velike Britanije u nedjelju i treba da se na to fokusiramo. Imali smo mnogo problema uoči dolaska u Po, zbog velikog broja igrača sa povredama, slučajeva pozitivnih na korona virus… Došli smo bez tri ili četiri igrača koji bi bili tu, igrali i više sa dva plejmejkera na terenu nego što bi inače, ali to je odlično funkcionisalo – rekao je Radović.

Robin Benzing, iskusno krilo Saragose i glavni igrač Njemačke, pohvalio je igru naše selekcije u skoku.

– U drugom poluvremenu a pogotovo u završnici mi smo imali problem sa skokom. Kada su uhvatili neke bitne ofanzivne skokove to je bio jak udar za nas. Neke bitne šuteve smo promašili, neke skokove dozvolili, radilo se o malim greškama koje smo više pravili i to je možda bilo ključno. Igrali smo protiv selekcije drugačijeg stila, protiv ekipe koja je morala da pobijedi da bi se primakla Eurobasketu i bili smo blizu do kraja – rekao je Benzing.

Send this to a friend