Košarka

Izbjeći loš start

Bajern našeg trenera Dejana Radonjićavečeras (20.45 h) gostovaće Albi u Berlinu u drugom meču finalne serije Bundeslige, u kojoj vodi 1-0.

Trijumf 74:70 u prvom meču serije koja se igra na tri pobjede Bajern je u Minhenu zaslužio velikim preokretom. Samo šest minuta prije kraja imao je osam poena deficita, a na startu jegubio 11:0.

“Želimo izbjeći loš start, gubili smo mnogo lopti i bili dekoncentrisani na startu finala. Borbenost nas je vratila. Nakon tako uzbudljive utakmice izuzetno je bitno da se potpuno fokusiramo na narednu, a biće teže u Berlinu”, rekao je Radonjić.

Podgoričanin juri 14. titulu prvaka u treneskoj karijeri, aprošle godine osvojio je sa Bajernom. Zna što je ključ u borbi za trijumf protiv ekipe koja će, kao i Bavarci, naredne sezone igrati u Evroligi.

“Plejmejker Pejton Siva za Albu je preuzimao odgovornost, ubacio poene iz teških pozicija na startu posljednje četvrtine u Minhenu. Ipak smo pobijedili jer smo manje griješili u završnici. Kroz teške plejof serije trik je što bolje i temeljnije ukazati na greške, spriječiti da se neke nove ne dešavaju”, kazao je Radonjić.

Bez obzira na ishod finala Bundeslige, Dejan Radonjić ostaće trener Bajerna u narednoj sezoni.

Send this to a friend