Košarka

Jaki turski klub testira plave pred Evroligu

Košarkaši Budućnost Volija će protiv turskog prvoligaša Bujukšehira igrati važan pripremni meč u italijanskom Brindiziju, 15. septembra.

Za podgoričkog evroligaša to je rival po mjeri u završnoj fazi priprema za nastupajuću sezonu. Trener Aleksandar Džikić je u više navrata isticao da timu nijesu potrebni dueli protiv evroligaša.

Istanbulski Sakaria Bujukšehir je ambiciozan tim, koji je prošle sezone bio osmi u turskoj ligi. Tako je izboren prvi plasman u Evropu u istoriji kluba, u FIBA Ligi šampiona. Pobjednik tog duela igraće u finalu turnira u Brindiziju dan kasnije. U drugom polufinalu igraće italijanski prvoligaši Brindizi i Rijeti. Ranije ove sedmice, Brindizi je u Bariju rutinski savladao našeg šampiona, ekipu Mornara.

Budućnost Voli će u ponedjeljak, 10. septembra, odigrati prijateljski meč sa ruskim prvoligašem Nižnjim Novgorodom, što će biti peta i posljednja utakmica na pripremama u Beogradu. Ekipa se u utorak vraća u Podgoricu, a postoji šansa da već tada, 11. septembra, bude trenirala u renoviranoj ,,Morači”. Trenutan učinak najvećeg crnogorskog kluba na pripremana je tri pobjede i poraz.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend