Košarka

Jaki turski klub testira plave pred Evroligu

Košarkaši Budućnost Volija će protiv turskog prvoligaša Bujukšehira igrati važan pripremni meč u italijanskom Brindiziju, 15. septembra.

Za podgoričkog evroligaša to je rival po mjeri u završnoj fazi priprema za nastupajuću sezonu. Trener Aleksandar Džikić je u više navrata isticao da timu nijesu potrebni dueli protiv evroligaša.

Istanbulski Sakaria Bujukšehir je ambiciozan tim, koji je prošle sezone bio osmi u turskoj ligi. Tako je izboren prvi plasman u Evropu u istoriji kluba, u FIBA Ligi šampiona. Pobjednik tog duela igraće u finalu turnira u Brindiziju dan kasnije. U drugom polufinalu igraće italijanski prvoligaši Brindizi i Rijeti. Ranije ove sedmice, Brindizi je u Bariju rutinski savladao našeg šampiona, ekipu Mornara.

Budućnost Voli će u ponedjeljak, 10. septembra, odigrati prijateljski meč sa ruskim prvoligašem Nižnjim Novgorodom, što će biti peta i posljednja utakmica na pripremama u Beogradu. Ekipa se u utorak vraća u Podgoricu, a postoji šansa da već tada, 11. septembra, bude trenirala u renoviranoj ,,Morači”. Trenutan učinak najvećeg crnogorskog kluba na pripremana je tri pobjede i poraz.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Galjego
Gost
Galjego

Bogomi bolje da je stiga jos jedan kontejner banana da se dovedu jos pojacanja na centru. Ovako ne moze sa ozbiljnim protivnicima

Send this to a friend