Košarka

Jedva čekaju mečeve

Već od kraja naredne sedmice barski Mornar čekaju mečevi na jakom turniru u Francuskoj, a rad na kondicionoj pripremi našeg šampiona ulazi u završnicu.

Ekipa je kompletna još od utorka. Reprezentativac Nemanja Vranješ, bek koji je veoma doprinio istorijskim uspjesima prethodne sezone, istakao je vrhunsku atmosferu i pristup radu u ovom, najtežem dijelu priprema.

“Jedva čekamo da počnemo rad sa loptom i da počnu pripremni mečevi. Moram istaći izuzetnu atmosferu u ekipi, pojačanja tima su izuzetna. Naš veliki adut u sezoni za nama bila je energija, taj timski duh je bio očigledan na svakoj utakmici. To ćemo ponijeti i u narednu sezonu”, poručio je Vranješ.

Nikšićanin se posebno raduje mečevima u Evrokupu, protiv evropskih velikana Uniksa, Torina, Unikahe…

“Potrudićemo se da budemo konkurentni u svakom meču, protiv bilo kog protivnika. Vjerujem da ćemo moći da računamo na punu ,,Topolicu” od starta sezone. Želimo da ostanemo na vrhu u domaćoj ligi, da ponovo budemo konkurentni za plej-of ABA lige”, dodao je Vranješ.

Već 30. avgusta Mornar će igrati protiv Elan Šalona na turniru u Francuskoj. Potom slijedi duel sa najvećim francuskim klubom Asvelom, koji predvodi naš trener Zvezdan Mitrović. Barani će odigrati i meč za plasman na tom turniru.

Uz najavljeni duel sa Brindizijem u Italiji, Sigalom u Prištini, te nastup na Super kupu ABA lige u septembru, jasno je da će ekipa Mihaila Pavićevića imati vrhunski program rada do kraja ljeta, kakav i zaslužuje prvak Crne Gore.

Mornar će imati izuzetno težak posao na startu ABA lige gostovanje Olimpiji u Ljubljani, 28. ili 29. septembra. Potom će gostovati Krki u Novom Mestu. Tek u trećem kolu, najvjerovatnije 12. oktobra, ugostiće beogradski Partizan i otvoriti sezonu u “Topolici”.

Send this to a friend