Košarka Nevjerica u Baru

Još ne mogu da vjerujem da smo izgubili od Mege

I dan poslije poraza u Beogradu, u redovima Mornara vlada nevjerica. Baranima ni više od 24 sata kasnije nije jasno kako su ispustili već viđenu pobjedu protiv Mege (domaćin slavio 90:89).

Početkom treće četvrtine, Mornar je vodio 15 razlike (54:39), na tri i po minuta prije kraja te dionice je imao plus 14 (67:53), i izgledalo je da će gosti rutinski do pobjede, iako su igrali bez povrijeđenih Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda.

Međutim, u posljednjem kvartalu dogodio se neshvatljiv pad, prednost se topila iz minuta u minut, pa je Mega, uz zvuk sirene, za upornost nagrađena pobjedom…

– Iskreno, još uvijek ne mogu da vjerujem da smo izgubili, da smo prokockali toliku prednost tokom meča. Šta se desilo, stvarno ne znam. Promašili smo, čini mi se, pet penala u posljednjem minutu, dva na samom kraju. Mislim da su se skupili pad koncentracije i umor, i na našu nesreću izgubili smo utakmicu – kaže za Arenu Marko Jeremić, bek Mornara, koji je protiv Mege odigrao najbolju partiju u sezoni, a meč je završio sa 28 poena.

Jeremić je imao sjajno šutersko veče, bez promašaja je pogodio sedam trojki do 21. minuta (posljednju za maksimalno vođstvo gostiju). A onda je osmu promašio, nepuna tri minuta prije kraja, kada su Barani imali kontru tri na jedan (kod vođstva 67:53). Umjesto da akciju završe na lakši, izabrali su teži način. Nidam je dodao loptu Jeremiću, koji je šutnuo sa distance i – promašio. Od toga trenutka se sve promijenilo na terenu, posebno u finišu meča.

– Mislim da se to samo poklopilo sa tim promašajem. Cijela ekipa je do posljednjeg minuta igrala fenomenalno. Nije problem bio u mom šutu, jednostavno sve je stalo, Mega je mlada i talentovana ekipa, koja dosta trči, i to su iskoristili. Trčali su nam u leđa, pogodili su neke otvorene šuteve, i na kraju pobijedili – dodao je Jeremić.

Pobjedom protiv Mege, Mornar je mogao, možda, i da ovjeri mjesto među četiri najbolje ekipe koje idu u plej-of.

– Pobjeda protiv Mege nas je mogla približiti plej-ofu. ali, sami smo sebi zakomplikovali situaciju. Moraćemo da tražimo pobjedu protiv nekog od glavnih favorita.

Zbog kvalifikacija za Eurobasket, slijedi pauza u ABA ligi, koja se nastavlja krajem februara. Do tada će Mornar imati priliku da se konsoliduje, da oporavi povrijeđene igrače i vrati formu na nivo od prije poraza od Andore u Evrokupu.

– Do te Andore smo, stvarno, igrali fenomenalno, a tu utakmicu smo izgubili nesrećno, iako smo igrali dobro. Sada se nadam da ćemo period pred nama iskoristiti da se, prije svega, svi dobro odmorimo, da nam se vrate povrijeđeni igrači. Treba da se skupimo i da probamo da savladamo sve rivale do kraja, kako bismo bili sigurno među četiri najbolje ekipe u ABA ligi, što je i naš cilj. U vrhu smo, nadamo se da ćemo i ispuniti cilj. U Evrokupu smo izborili Top 16 fazu, prebacili plan, a otvorilo nam se da možemo i u četvrtfinale. Istina, sami smo sebi zakomplikovali porazom od Andore, ali i dalje imamo šanse – zaključio je Jeremić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bulat
Gost
Bulat

Osim protiv Gran Kanarije, sve utakmice sa neizvjesnom završnicom su izgubili, ili su I sigurna I ubjedljiva vodjstva dovodili u pitanje.To traje čitavu sezonu I nešto debelo fali u glavama I igrača I Pavićevića.Jednostavno, ne mogu da odigraju završnice rutinski I taktički zrelo.Sve su doveli u pitanje.I plasman u play off ABA lige I prolaz medju 8 u Evrokupu (to… Više »

Send this to a friend