Košarka

Jovanović: Brzom igrom na Šveđanke

Crnogorske košarkašice mečom protiv Švedske počinju nastup na Eurobasketu.

Izabranice Jelene Škerović igraće protiv ekipe koja je u posljednjih nekoliko godina u usponu, a 2013. bila je među osam najboljih selekcija kontinenta.

Sa još većim ambicijama ulazi u grupnu fazu.

“Švedska je jako iskusna ekipa, veliki broj igračica igra u jakim ligama. Ipak mislim da smo se jako dobro pripremile i da će dosta zavisiti od nas samih i od naše igre. Moramo ispuniti zahtjeve i boriti se na pravi način.” poručuje pred prvi meč Milica Jovanović.

Naše košarkašice peti put zaredom igraće Eurobasket. U odnosu na prethodni šampionat Evrope sastav je dosta podmlađen, a malo je igračica koje su bile u sastavu 2013. kada smo se jedini put igrali na kontinentalnom prvenstvu sa Šveđankama.

Rival je tada slavio 69:58, a samo su Nataša Popović, Snežana Aleksić i Milica Jovanović igrale taj duel, a biće u sastavu i sjutra.

“One imaju tandem sestara Eldebrink koje igraju dugi niz godine Evroligu i vrlo su iskusne. Na ostalim pozicijama imaju visoke košarkašice, pa smatram da nekom brzom igrom možemo protiv njih. Imaju dosta djevojaka koje igraju na koledžu pa se vrate nakon toga u Švedsku. Mislim da je obavezno da odigramo pametno, zajednički i da damo sve od sebe.” ističe Jovanović.

Taj duel protiv Šveđanki Jelena Škerović je igrala, sada je čeka drugačija uloga. Prvi put će sa klupe predvoditi naše djevojke na Eurobasketu.

“Mnogo je drugačije sada, čini mi se da je puno lakše igrati, nego ovako biti sa strane bez mogućnosti da se uđe na parket i pomogne nešto. Ovako se svodi na te kratke momente kada kao trener mogu da utičem, ali sam zasada zadovoljna kako je krenulo i vjerujem da će sve ići na bolje.”ističe selektorka pred prvi duel.

Meč Crna Gora – Švedska igra se u Riga areni u podne. Naše su kompletne pošto se i Bojana Kovačević vratila u pogon i odradila trening u Rigi.

U drugom meču grupe sastaju se Francuska i Češka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Od koih je ova crnka

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Iz Crmnice,😀

Send this to a friend