Košarka

Jovović moćan na otvaranju VTB lige

Igor Jovović, mladi crnogorski trener, imao je perfektan debi na startu ruske VTB lige – njegova Zjelona Gora pobijedila je Cmoki u Minsku 88:71.

Podgoričanin je ljetos preuzeo klupu najslavnijeg poljskog kluba. Zjelona Gora nastupa kao gost u ruskoj VTB ligi, jednoj od najjačih u Evropi. Na gostovanju bjeloruskom šampionu bila je potpuno dominantna.

“Kao debitanti u VTB zaista smo željeli da ostavimo što bolji utisak. Izuzetno mi je drago što smo uspjeli. Cmoki je odličan tim, to su pokazali protiv poljskog Toruna prethodnih sedmica”, rekao je Jovović.

U timu Podgoričanina najbolji igrač bio je bivši krilni centar Budućnost Volija Boris Savović sa 18 poena. U stručnom štabu Jovovića je Igor Đaletić, dugogodišnji prvi pomoćnik na klupi Budućnost Volija i trener koji je kao šef stručnog štaba Podgoričanima donio dvije šampionske titule Crne Gore.

“Mnogo mi se dopada to što smo zadržali žestok ritam i visok nivo energije tokom utakmice. Tokom skoro cijele utakmice igrali smo dobro u odbrani. Iza nas je teško putovanje do Minska, takvih izazova biće mnogo tokom sezone. Rivalu smo sputali ritam igre, limitirali mu najbolje igrače u napadu. Nalazili smo odlične solucije i igrali pametno”, rekao je Jovović.

Već u srijedu njegov tim igraće protiv AZS Kožalina u poljskoj ligi.

Send this to a friend