Košarka

Juniori lako protiv vršnjaka iz Poljske

Juniorska selekcija Crne Gore pobijedila je Poljsku 84:68 u prijateljskom meču igranom u Baru.

Naša reprezentacija ostvarila je vrlo ubjedljivu pobjedu, koja je posebno značajna kada se zna da će se ekipa kompletirati tek po završetku Svjetskog prvenstva u Argentini kada se priključi dio igrača iz U17 reprezentacije.

Selektor Boško Radović ima dosta razloga za zadovoljstvo pošto je naš tim od starta bio u prednosti uz blagi pad u drugoj polovini druge četvrtine.

Već poslije pet minuta naš sastav je stigao do prednosti od 9:3, a višak od šest uvećan je na osam poena nakon deset minuta 22:14. Ta je razlika bila i u 15. minutu igre, međutim nakon toga Poljaci su zaigrali angažovanije i stigli su na samo dva poena zaostatka.

Odmor je prijao našim momcima, dobili su dobre sugestije i to su sproveli u djelo na terenu. U prvih pet minuta trećeg perioda stigli su do 11 poena prednosti, koje su u završnih pet minuta meča uvećali i na konačnih +16.

Drobnjak je bio najefikasniji u našem timu sa 23 poena, kojima je dodao osam asistencija, pet ukradenih lopti i četiri skoka. 22 poena ubacio je Žižić koji je uhvatio deset lopti. 12 poena i pet skokova imao je Titić, dok je sa 11 poena doprinio Brnović.

Dvije selekcije ponovo će se sastati sjutra veče.

Send this to a friend