Košarka

Kada dišemo kao jedan…

Protiv Turske je poput Lebrona Džejmsa sam “vukao” Crnu Goru, dok je u nikšićkom spektaklu, pred svojim sugrađanima, imao podršku saigrača u važnom trijumfu nad Ukrajinom…

Bojan Dubljević je i tokom ovog Fibinog “prozora” kvalifikacija za Mundobasket pokazao koliko su njegova igra i prisustvo u ekipi bitni za košarkašku selekciju Crne Gore.

“Svi igrači su imali uloge u pobjedi, pa čak i Miloš Popović i Marko Simonović koji nisu igrali imali su važan doprinos ekipi, jer nije lako igrati utakmice sa samo dva odrađena treninga”, odmah na početku razgovora za Vikend novine naš centar u prvi plan stavio timsku igru.

Predstava protiv Ukrajine, zahvaljujući kojoj je Crna Gora ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo, nije i najbolje što naša reprezentacija može da prikaže, smatra čovjek koji je prije dvije sezone Valensiju nosio do krune u Španiji.

“Ako naša reprezentacija diše kao jedan onda je sve moguće. Imamo mlad tim sa zdravim i pozitivnim odnosom možemo mnogo da napredujemo, samo da nas zdravlje posluži”, jasan je Dubljević.

U pobjedi nad Ukrajinom, uz Dubljevića, blistao je i njegov nekadašnji saigrač iz Budućnosti Nikola Ivanović…

“Nikola je postao ozbiljan igrač, što dokazuju igre posljednjih godina”, nema dilemu jedan od najboljih evropskih centara.

Sa odličnim Ivanovićem najviše je dobila upravo Crna Gora, koja praktično od obnove nazavisnosti rješenje na poziciji pleja traži u igračima iz Sjedinjenih Američkih Država.

“Crna Gora je konačno dobila pravog pleja kakvog je čekala. Zreo je i nije teško igrati sa njim, a naša saradnja u reprezentaciji je odlična i nadam se da će još dugo trajati”, dodao je Dubljević.

Možda je novi sistem takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na neki način približio Crnu Goru Mundobasketu, ali malo ko je oduševljen njime zbog dobro poznatog “rata” Fibe i Evrolige.

“Iskreno nisam pristalica tog novog sistema, jer igrati utakmice bez treninga i bez priprema je jako teško. Ranije smo mogli da se spremimo i fizički i taktički za utakmice, a sada je to nemoguće. Još su prozori usred sezone gdje igrač ne može doći odmoran ili zdrav… Sve je to zbog svađe Fibe i Evrolige i na kraju samo igrači ispaštaju”, zaključio je Dubljević.

Send this to a friend