Košarka Vučević motivisan pred novu sezonu

Kada jednom osjetiš plej-of, želiš samo da nastaviš jače

Popularna NBA predsezona uveliko je krenula, klubovi polako pronalaze pravi ritam pred početak sezone, a najjača liga na svijetu ponovo će se pomno pratiti i u Crnoj Gori. Razlog je naravno Nikola Vučević. Crnogorski centar je u julu postao slobodan igrač, a onda potpisao novi ugovor po kojem će za naredne četiri godine na Floridi dobiti 100 miliona dolara.

A, da su “magični” napravili najbolji i jedini logični izbor zadržavši Vučevića najbolje se vidjelo u predsezoni. Ponovo će Vučević biti glavni igrač u ekipi Stiva Kliforda koji je imao važnu ulogu u njegovoj karijeri.

Crnogorski as je prošle sezone bilježio 20,8 poena i 12 skokova, bio je najzaslužniji za ulazak Orlanda u plej-of, a kao nagrada za sjajne partije stigao je poziv da bude učesnik Ol-star vikenda.

Međutim, vrhunac tek dolazi…

“Centrima je ponekad potrebno više vremena da dođu do vrhunca forme, a mislim da sam konačno na tom nivou. Iskustvo koje imam pomaže mi da budem bolji igrač, a uspjeh iz prošle sezone motiviše me da nastavim i budem i još bolji”, kazao je Vučević koji je ko zna koji put pomenuo Kliforda.

“Mnogo je razloga što sam prošle godine bio uspješan. Kliford je jedan od njih, kao i način na koji smo igrali kao tim”.

A, trener “magije” je istakao da Vučević i Nikola Jokić odskaču kada su centri u NBA ligi u pitanju.

“Uz Nikolu Jokića mada ima još momaka koji su izuzetno talentovani njih dvojica odskaču šutem i pasovima. Njegove odluke kada i kome dodati loptu on ima karakteristike beka. Zbog toga je i tu gdje je, igrač Ol-star nivoa”, rekao je Kliford o Vučeviću.

Franšiza sa Floride u novu sezonu ulazi sa velikim planovima, plej-of se podrazumijeva, a sanja se o još boljim rezultatima.

“Utakmicama i igri pristupam drugačije nego ranije, a sistem u kome igramo potpuno mi odgovara. Kada jednom osjetiš ukus pobjede, ukus plejofa, želiš samo da nastaviš. I mi želimo i više i bolje, a vjerujemo da možemo”, kazao je Vučević.

Send this to a friend