Košarka Crna Gora nažalost neće igrati na prvenstvu Evrope

Kada sreća okrene leđa: Nekada su tri pobjede malo, a dvije dovoljno za plasman na Eurobasket

foto: KSCG

Crnogorski košarkaši baš nisu imali sreće u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naime, izabranici Boška Radovića jedina su selekcija u ciklusu za prvenstvo Evrope koja sa tri pobjede nije uspjela da se plasira na šampionat Starog kontinenta.

Da sve bude još teže našim momcima, dvije reprezentacije Estonija i Češka, otišle su na Eurobasket, iako su imale samo dva trijumfa u šest utakmica.

Ni raspored u posljednjem prozoru nije išao na ruku Crnoj Gori jer je najprije igrala protiv objektivno najjače reprezentacije u grupi Francuske, kojoj je trebala jedna pobjeda da ovjeri mjesto na šampionatu, pa je u drugom kolu bez većeg otpora prepustila trijumf Britancima.

I protiv takvih “trikolora” naš tim je kontrolisao rezultat 38 minuta, a onda u neizvjesnoj završnici ostao bez pobjede.

Ipak, ostaje nada da će u budućnosti Crna Gora ponovo konkurisati za mjesto na velikim takmičenjima, s obzirom na generaciju mladih igrača koji polako postaju nezamjenjivi dio nacionalnog tima, uz nekoliko iskusnijih, koji već godinama nose crnogorski dres sa velikim uspjehom.

Naši košarkaši sinoć su u Podgorici pobijedili Njemačku 82:75 i ponosno završili kvalifikacioni ciklus za prvenstvo Evrope.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danbo
Gost
Danbo

Ništa čudno,loš trener loša i ekipa.Smjenite Radovića.

Send this to a friend