Košarka

Kako pobijediti Gran Kanariju?

Košarkaši Budućnosti su u “Morači” savladali tri španska predstavnika (Baskonija, Barselona i Real Madrid), a priliku da sruše i četvrtog imaju večeras protiv Gran Kanarije.

“Nadamo se da će tako biti. Naravno, u Evroligi ne postoji meč koji se može svrstati u lake, tako da je potreban maksimum ukoliko želimo trijumf. Tim prije što Gran Kanarija dolazi u kompletnom sastavu. Imaju svoj kvalitet, način igre koji je potrebno limitirati i od samog starta biti u situaciji da kontrolišemo ritam meča. Po mom mišljenju, to će biti ključna stvar”, rekao je Petar Mijović na startu analize za DN.

Može li se reći da je Budućnost favorit protiv Gran Kanarije?

“Nalazimo se u nizu važnih pobjeda i to pozitivno utiče kako na atmosferu tako i na samopouzdanje ekipe. Velike pobjede u proteklom periodu pokazuju da kad je naš tim na maksimalnom nivou u dijelu koncentracije, energije i defanzivne čvrstine onda u ‘Morači’ možemo da slavimo protiv svakog”, jasan je Mijović.

U prvom međusobnom duelu moglo se vidjeti kako igra Gran Kanarija brza igra, mnogo šuteva. Može li se isto očekivati i večeras?

“Dosta trčanja, igre u ranom napadu, dosta šuteva za tri poena. To je jedan od njihovih osnovnih kvaliteta i za takvu igru moramo imati spreman odgovor. Pogotovo što smo u prvom meču bili u problemu sa organizacijom tranzicione odbrane i odbrane situacija koje su u daljem protoku lopte otvorile veliki broj otvorenih šuteva koje je Gran Kanarija u visokom procentu pogađala. Kvalitetnija odbrana kontranapada, odbrana ranog PNR i kontrola skoka biće od presudnog značaja”, priča Mijović.

Sistem novog trenera polako daje rezultate i Budućnost iz meča u meč igra brže i organizovanije.

“Ekipa izgleda jako dobro na obije strane terena, znatno čvršće. Pojedini igrači poput Kotija Klarka značajno podižu formu, igramo mnogo brže, što je dobrim dijelom i zasluga mobilnije igre sa pokretljivim Bitadzeom i Kolom na poziciji jedan”, naglašava naš sagovornik i jasno ističe šta bi moglo da bude prednost Budućnosti.

“U prethodnom periodu su imali problema u odbrani na donjem postu. Takođe i u dijelu PNR odbrane imaju dosta problema sa igračima na poziciji pet koji mogu otvaranjem u širinu da napadnu šutem za tri poena, a Bitadze ima taj kvalitet. Uz određene napadačke prednosti po meni ključevi pobjede leže u kontroli ritma odnosno u limitiranju njihovih poena u ranim napadima”, poentirao je Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin Barski
Gost
Baranin Barski

Jedinica kao kuca.
Cak i H1 se moze odigrat

Bog
Gost
Bog

Nemoj se kockati , sine moj .

Send this to a friend