Košarka

Kako srušiti Darušafaku?

foto: euroleague.net

“Ukoliko odbrana bude na nivou na kojem je bila u većem dijelu meča u Tel Avivu, uz uslov da u šuterskom dijelu budemo raspoloženi i u većem procentu ubacimo otvorene šuteve, četvrta pobjeda u Evroligi je tu”, rekao je Petar Mijović za Dnevne novine na početku standardne analize večerašnjeg protivnika “plavih”.

Darušafaka je na tabeli ispod Budućnosti turski tim ima dvije pobjede, plavi jednu više.

“Ono što uliva optimizam je nastup našeg tima u Tel Avivu, odličan pristup, dobra energija u većem dijelu susreta. Biće od velike važnosti da se takav pristup ponovi i da se pozitivne stvari kreiraju iz dobre i čvrste igre u odbrani. Da takva odbrana da više mogućnosti igre na otvorenom terenu gdje do izražaja može doći brzina Kola, Popovića i da lagan poen bude naše jako oružje.”

Budućnost se pojačala u odnosu na meč u Istanbulu, ali pojačala se i Darušafaka.

“Doveli su izuzetno kvalitetnog igrača Tonija Daglasa. Prodoran, pravi skorer, pravi višak u igri “1 na 1. Nezgodan je i Peiners, Dibler ne igra na visokom nivou, ali zna da pogađa u seriji, dok su fizički dominantni centri Erik i Evans. To su im nosioci igre, pa će čvrsta i agresivna odbrana na njima biti ključ pobjede”.

Plavi su u Folksvagen areni bili blizu trijum fa, presudio je pad koncentracije u finišu.

“Dačka igra mnogo brže nego tada, ali i sa manjom rotacijom, što je dovelo do jasnije podjele uloga u timu. U odbrani je došlo do promjena u dijelu agresije spoljne linije i sada igraju sa mnogo više agresivnosti pri iskakanju ili preuzimanju PNR. U svakom slučaju sigurno su protivnik po mjeri i ekipa koja uz maksimalno zalaganje, želju i borbenost može da se savlada što bi bilo izuzetno važno sa aspekta samopouzdanja pred nastavak takmičenja posebno u ABA ligi”, zaključuje Mijović.

3 Komentara na "Kako srušiti Darušafaku?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend