Košarka

KK Budućnost: Čabarkapa i Novosel da podnesu ostavke, ABA liga više ne postoji

foto: KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Budućnost Voli zatražio je ostavke čelnika ABA lige Žarka Čabarkape i Krešimira Novosela, za koje smatra da su u dogovoru sa čelnikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem dopustili napad na igrače “plavih” uoči petog meča finala regionalnog takmičenja.

Zbog scena kojima nije mjesto na sportskim borilištima, utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” kasnila je skoro sat.

“Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživjeli horor – linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala klubu u zvaničnom saopštenju. Povrijeđeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogodjen stolicom”, ističu iz Budućnosti.

“Plavi” su tražili odlaganje duela ili pražnjenje tribina poslije napada na igrače i stručni štab.

“Svjesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sjutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa prijetnjom da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. Mada svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren”.

Na kraju su dodali da je ABA liga od večeras bukvalno ugašena.

“O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu”, zaključak je Košarkaškog kluba Budućnost Voli.

153 Komentara na "KK Budućnost: Čabarkapa i Novosel da podnesu ostavke, ABA liga više ne postoji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend