Košarka

KK Budućnost Voli demantovao Repešu: Gordić sam odbio poziv za reprezentaciju BiH

foto: KK Budućnost

KK Budućnost Voli demantovao je tvrdnje novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmina Repeše, koji je prije par dana izjavio da ABA šampion ne pušta Nemanju Gordića u nacionalnu selekciju.

Podgoričani su u saopštenju za javnost poručili da “nisu i neće određivati li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne”.

“Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH”, navodi se u saopštenju Budućnosti.

“Uprava KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza. Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni.

“Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe”, navodi se u saopštenju KK Budućnost Voli.

BiH će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastaviti utakmicama protiv Finske i Češke.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosanac
Gost
Bosanac

Ko odbija odbija da igra za reprezentaciju odmah mu uzeti pasos

Przi
Gost
Przi

vrlo inteligentno, ocekivano inteligentno.

mladi varvar
Gost
mladi varvar

BOSNA I HERCEGOVINA NIKAD NEBI NI PROSLA U DRUGU FAZU DA NIJE GORDICA ,A BEZ NJEGA NECETE IMATI SANSU IGRATI NI SA SAN MARINOM JOS BEZ MUSE.

Hasan
Gost
Hasan

Nije mogao da stigne. Trebao je da prepakuje “banane” u Voli.

mladi varvar
Gost
mladi varvar

BUDI TI NA NJEGOVOM MJESTU PA DA VIDIM HASANE KAKO BI SE SNASAO .

off
Gost
off

vjerovatno je sam odbio pod vasim pritiskom. gordic je uvijek igrao za bosnu

Varvarin
Gost
Varvarin

Mislim da su Gordicu nesto duzni ostali i da je jedva išcuao te pare pa mozda nece vise da se bakce oko toga.Gorda brate bice para prodacemo nesto

Przi
Gost
Przi

Ostali su mu dužni izgradnju kuce iz fonda za ratne odstete, vozaju ga 5 godina isti ljudi iz saveza BiH.

Kicanovic
Gost
Kicanovic

Jeste dok ga nisu prevarili i ucjenjivali.. pa sad neka puse evo su i akcize smanjene… cus da igra za bosnu koja se nikad dok je vijeka i svijeta ne moze plasirat ni da ih 4 od 5 iz grupe ide…

Send this to a friend