Košarka

KK Budućnost: Zvezda je u strahu i panici, KKCZ: Isuviše smo veliki

foto: KK Budućnost

Prije sportskog okršaja na parketu za pehar ABA lige, od finalista Budućnosti i Crvene zvezde dobili smo neočekivan “rat” saopštenjima.

Zvezda je juče iskazala nezadovoljstvo suđenjem u polufinalnim mečevima sa Mornarom, da bi Podgoričani odgovorili kako je “Zvezda u strahu i panici jer bi mogla da izgubi mjesto u Evroligi”.

Saopštenje KK Budućnost prenosimo u cjelosti:

“Potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsjedništvo ABA zasijedalo je sa predsjednikom sudijske komisije i komesarom suđenja takmičenja, samo pet dana uoči početka finala ABA, duela Crvene zvezde i Budućnost Volija. Ta činjenica, kao i pismo Crvene zvezde upućeno sportskom direktoru ABA Žarku Čabarkapi u kojem se kritikuje delegiranje sudija i optužuje Budućnost Voli da je vršila pritisak na komesara za delegiranje arbitara upućuju samo na jedno – Zvezda je u strahu i panici, pod velikim pritiskom da odbrani titulu ABA i obezbijedi mjesto u Evroligi.

Ne čudi nas sastanak predsjedništva, vjerujemo da članovi predsjedništva imaju redovnih tema, vezanih za funkcionisanje ABA lige, ali nas svakako zabrinjava činjenica da tom sastanku, koji, kako smo informisani od učesnika sastanka, nema dnevni red, prisustvuju i komesar suđenja i predsjednik sudijske komisije. Ovim vašim činom i organizovanjem sastanka kome prisustvuju i gospodin Rems i Jovanović, mišljenja smo da narušavate ne samo regularnost predstojećeg finala, već regularnost i integritet same ABA lige i autonomiju sudijskog odbora, što nas vraća na staze stare ABA lige. KK Budućnost Voli neće dozvoliti ovakve stvari”, pisalo je u saopštenju KK Budućnosti.

Košarkaški klub Crvena zvezda ocijenio je da crnogorski šampion diže tenziju pred početak finalne serije plej-ofa i pozvao sve učesnike na regularnost.

Saopštenje Budućnosti, kao odgovor na prethodno Zvezdino, opisali su kao čist i naivan pokušaj dezinformisanja javnosti.

“Ostaje pitanje zašto vanrednu ažurnost u informisanju javnosti o pisanju raznih saopštenja, nismo vidjeli 16.10.2017. godine kada je predsjednik KK Buducnost pisao pismo Iztoku Remsu, komesaru zaduženom za delegiranje sudija ABA lige, i menadžmentu ABA lige, grubo se miješajući u nadležnost rada komesara za suđenje, koji je nakon analize dosadašnjeg takmičenja u ABA ligi, prilikom delegiranja, podlegao tom pritisku”navodi se u saopštenju crveno-bijelih.

“Taj svojevrsni ‘pamflet’ predstavljao je još na samom startu sezone, najgrublji pokušaj rušenja integriteta i ugleda lige koju svi igramo, i koju kao klubovi vodimo, jer podsjećamo još jednom, ovo je liga klubova. KK Crvena zvezda neće dozvoliti da nas neko, po modelu koji je viđen u nekim prethodnim vremenima, uvlači u svojevrsni ‘rat saopštenjima” pred važne utakmice, već će na neistine odgovarati istinom i činjenicama’. 

Podsjeća se da su Crvena zvezda i ostali klubovi dobili izvještaj i sve materijale sa predsjedništva ABA lige.

“Poslije dogadaja na trećoj utakmici polufinala plej-ofa i ovog naivnog pokušaja dezinformisanja javnosti, ostavljamo upravo javnosti da sama donese zaključke: ko diže tenziju, ko je neinformisan, ko ne čita zapisnike sa sednica predsjedništva i Skupština ABA lige, ko pokušava da napravi od sebe žrtvu, i ko se koga plaši?”.

Ujedno, iz Zvezde poručuju da su “isuviše veliki klub da bi budućnost zavisila od jedne serije plej-ofa i duela sa Budućnosti”.

“Uživajte u najvećem uspjehu svog kluba i prvom plasmanu u finale ABA lige, igrajmo košarku i neka pobijedi bolji na terenu, ali isključivo u regularnim uslovima za koje se kao klub borimo”, zaključuju sa Malog Kalemegdana.

Finalna serija plej-ofa počinje u ponedjeljak mečom u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

MOJE MISLJENJE DA BI BILO CUDO DA -BUDUCNOST- NE OSVOJI…ABA …LIGU..MISLIM DA JE BUDUCNOST…1…BROJ VECA OVOG PUTA…TO JE MOJE MISLJENJE …MOZE DA IZGUBI AL JAKO TESKO…

Istina
Gost
Istina

Kako se zvezda tripuje. Iz principa sve kupujem u voli, a ne u ideu.

Anonimus
Gost
Anonimus

Zato što ste veliki ima da pukne kada padnete 🤣

Blue
Gost
Blue

Znaju oni isto sto i mi. Bjelica i Rocesti jedini znaju nesto a imaju masu godina. Jankovic i onaj bek bradati su skartovi. Imamo bolji sut za tri, masu brze igrace i bar tri puta boljeg trenera.

PG_man
Gost
PG_man

Upravo tako, zato im je I frka. Tvrdim da im ni ovaj raspored ne odgovara, jer su pod ogromnim pritiskam. Znaju ako izgube jednu od ove prve dvije utakmice u Bg, da nemaju sto u Moracu dolaziti, a izgubice barem jednu.

PG_man
Gost
PG_man

Prepali se gurbeti.

Il maestro
Gost
Il maestro

Hahahahaha Čović i sve regularno. Pa on da može i Evroligu bi namjestio jer samo u tom slučaju bi mogli da je osvoje

Send this to a friend