Košarka

Kljajić, Žižić, Titić – crnogorske nade blistaju na “Next Gen” turniru

Jovan Kljajić

Mladi crnogorski košarkaši Jovan Kljajić, Pavle Titić i Nikola Žižić pružaju dobre partije na prvom evroligaškom kvalifikacionom turniru za igrače do 18 godina.

Takmičenje se održava u španskom Lospilatetu, a Kljajićeva Gran Kanarija poslije dva kola ima polovičan učinak u grupi A.

Na startu, u porazu od Huventuda 84:71, srebrni kadet sa minulog EP u Podgorici dao je 21 poen i bio najbolji strijelac utakmice.

Gran Kanarija je u drugom kolu izašla kao pobjednik iz susreta sa Lospitaletom (77:74) uz Kljajićevih šest poena za nepunih petnaest minuta igre.

Posljednji meč na turniru Gran Kanarija igra danas od 16 sati protiv Virtus Bolonje.

Barselona, naših Titića i Žižića, ima maksimalan učinak nakon dvije utakmice.

Nikola je u trijumfu nad Asvelom 87:81 briljirao sa dabl-dabl učinkom: 19 poena, 12 skokova. Pavle je bio manje raspoložen pošto je ubacio pet poena.

U narednoj rundi zamijenili su uloge. Titić je bio nadahnutiji i sa 22 pogotka vodio je Barsu do slavlja protiv Patrasa 104:84. Žižić je meč završio sa dva poena, ali i deset uhvaćenih lopti.

Katalonci su lideri grupe B i prvi favoriti za osvajanje turnira. Samo pobjednik stiče pravo nastupa na Fajnl foru koji se ove godine igra u Beogradu od 17. do 20. maja 2018. godine.

L.Đ.

Send this to a friend