Košarka KK Budućnost Voli na turniru u Sarajevu

Kluž odličan test

Budućnost Voli odigraće večeras (20 h) protiv rumunskog Kluža prvi od dva meča na Memorijalnom turniru “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

Ekipa našeg slavnog trenera Duška Vujoševića biće odličan i ozbiljan test trenutnog kvaliteta “plavih” u predsezoni. Crnogorskom šampionu suprotstaviće se ekipa koja u sastavu ima igrače poput iskusnog srpskog plejmejkera Aleksandra Rašića, ali i bivšeg igrača Budućnosti, hrvatskog centra Darka Planinića. Tu je i hrvatski krilni centar Karlo Žganec, letonski bek Artis Ate, američki bek Patrik Ričard.

Dobra vijest za Budućnost Voli je što je krilni centar Aieksa llić, nakon lakšeg operativnog zahvata, ponovo u ritmu treninga. Otputovao je sa ekipom za Sarajevo, postoji šansa da dobije minutažu i tokom ovog turnira. Sa stručnim štabom Slobodana Subotića u Sarajevo su otputovali sljedeći igrači: Kobs, Drobnjak, Bamfort, Žugić, Starovlah, Vud, llić, Danilo Nikolić, Milošević, Martin, Zoran Nikolić i Mejers. Ekipa ne računa na trojicu reprezentativaca Šehovića, Ivanovića i Popovića.

U drugom polufinalu turnira u Sarajevu danas će igrati jedna od najboljih ABA ekipa Cedevita Olimpija protiv turskog Gazijantepa. Dan kasnije, 7. septembra, na memorijalu u čast legendarnog Kinđeta biće odigrano finale, odnosno meč za treće mjesto.

Budućnost Voli potom će igrati prijateljski meč sa Mega Bemaxom 13. septembra; dogovorena su i dva prijateljska meča sa Mornarom. Interesantno, Budućnost Voli ovaj turnir u Sarajevu osvojila je u septembru 2017. godine, tokom priprema za šampionsku ABA sezonu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Covjek
Gost
Covjek

Ima li dje prenos

Send this to a friend