Košarka

Kol vjeruje u odbranu ABA krune i najavljuje ostanak u Budućnosti

Majami Hit je u sezoni 2010/2011 silno pojačan Lebronom Džejmsom i Krisom Bošom krenuo da pokori NBA ligu. Prvu sezonu su morali da se pomire sa neuspjehom da bi odmah u narednoj stigli do titule koju su potom sljedeće godine odbranili. U svemu tome učestvovao je kao ruki, i to ne kao epizodni, Noris Kol, sadašnji igrač Budućnosti koji ove sezone želi da baš kao sa Majamijem pomogne svom timu da odbrani tron, ovog puta tron ABA lige.

„Uzbuđen sam što sam imao priliku da dođem u ovaj klub. Nikad do sad nisam bio u Crnoj Gori. Drago mi je što se ponovo takmičim u Euroligi što je veoma bitno za mene. Trenutno uživam ovdje, navijači su zaista sjajni i osjećam podršku svih oko mene. Sezona je duga i teška ali ja volim izazove”, rekao je Kol za Televiziju Nova M.

Kako vidite takmičenje u ABA ligi, ko su vam najveći rivali za titulu?

„Vjerujem da možemo da osvojimo takmičenje u ABA ligi. Ipak, to je jedan proces za koji treba vremena. I dalje imamo utakmica za pobijediti, dosta treninga na kojima se moramo popraviti. Mislim da je sve do nas, ako budemo na potrebnom nivou nije bitno ko je sa druge strane.“

U NBA ligi je kao ruki stigao u redove Majamija sa kojim je odmah osvojio titulu. U najjačoj ligi na svijetu zadržao se sedam godina nakon čega se uputio ka Starom kontinentu. Nas je zanimalo da li ima vremena da prati dešavanja sa tamošnje scene i za koga navija.

„Uživam gledajući utakmice NBA lige i pratim sva dešavanja. Nemam svoje favorite i ne navijam ni za koga, osim za tim za koji nastupam. Svi žele da pobijede Golden stejt ali to neće biti lako. Onaj ko ima tu namjeru mora biti savršen u napadu i odbrani, a uz to će im trebati puno sreće.“

Kol je uporedio sistem igre u najjačoj ligi na svijetu sa evropskom košarkom.

„To je drugačiji stil igre od ove ovdje. Ja sam se prilagodio na oba, i na NBA i na evropski stil košarke. Tamo imate više prostora da napadate, najviše zbog tog pravila od tri sekunde koliko defanzica ne smije biti u reketu. I sistem same igre je drugačiji kao i neke odluke sudija“.

Da li vidite sebe i naredne sezone u Podgorici, u ekipi Budućnosti?

„Ovdje je zaista lijepo. Hrana je super, svi su puni poštovanja i to stvara kod mene lijep osjećaj. Čujem da su proljeća i ljeta ovdje sjajna tako da čekam to da okusim. Ljudi mi izlaze u susret za sve i daju mi do znanja da sam poželjan ovdje što će mi mnogo pomoći u odluci za narednu sezonu”, zaključio je Noris Kol.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Dobar igrac ,bas dobar nije bilo boljeg stranca da igra i odbranu i napad.

Kiki musampa
Gost
Kiki musampa

Macka

Gojko
Gost
Gojko

Jedini koji je ispunio ocekivanja. Nerealno je da su promasili sa svakim pojacanjem, osim eto Goga tu i tamo

PG-081
Gost
PG-081

Jedini crnac koji valja kod nas

Send this to a friend