Košarka Problemi u zaštiti reketa

Koliko fali Barović

Sa svega 30,17 skokova u prosjeku, Budućnost Voli je na pretposljednjem 23. mjestu u Evrokupu nakon šest kola. To je glavni razlog zbog kog naš šampion ni dalje nema trijumf u evropskom takmičenju ove sezone.

Tačno je, Budućnost Voli je od šest mečeva u Evrokupu pet izgubila “na jednu loptu”. Poraz od favorita Unikahe, u srijedu u Podgorici, uslovljen je spletom okolnosti na terenu, grešaka u završnici koje je rival surovo kaznio, iako su ,,plavi sveukupno ostavili bolji utisak. Problem sa kontrolom skoka je ipak uslovio, da neki mečevi koji su morali biti riješeni prije same završnice, uđu u situacije gdje odlučuje jedan šut.

Kada su ofanzivni skokovi u pitanju, “plavi” su na diobi 20. mjesta među 24 ekipe, sa 8,33 u prosjeku. Poređenja radi, rival iz grupe Unikaha je na petom mjestu sa 12,17 skokova u napadu po meču. Ekipa je, posebno u uvodnim mečevima evropske sezone kada je tim vodio Slobodan Subotić, imala probleme i sa organizacijom napada. Tako Podgoričani imaju 15,17 asistencija po meču, po čemu su na diobi 18. mjesta u Evrokupu.

Kada je igra pod košem u pitanju, previše puta se već desilo da u ključnoj situaciji rival postiže poene iz ofanzivnog skoka. Zato je jasno, koliko ekipi fali čvrstina i iskustvo našeg reprezentativca Filipa Barovića pod obručem. Kada se Nikšićanin oporavi od teške povrede koljena (najavljeno za početak januara), naš šampion će djelovati izvjesno mnogo kompaktnije. Takođe, raduje i sve bolja forma Alekse Ilića, koji je protiv Unikahe imao pristojnu rolu.

Sa tri trijumfa manje od direktnih rivala u borbi za Top 16 fazu Evrokupa, Budućnost Voli je pred izvjesnom odlukom da se potpuno fokusira na ABA ligu. U regionalnom takmičenju, zasluženo je lidersko mjesto nakon pet kola. Uz dobar raspored u narednom periodu (subotnji meč sa Cibonom u Podgorici, potom gostovanje Igokei krajem naredne sedmice), dobra je šansa da se liderska pozicija zadrži do kraja novembra.

Evrokup računica je takva da ne ostavlja prostor za nadu u posljednja četiri kola: vrlo vjerovatno samo pobjede u sva četiri meča, uz obezbijeđen bolji međusobni skor na gostovanjima Trentu, Gdinji i Oldenburgu, garantuju Top 16 fazu. Brod za narednu rundu je otplovio sa onim košem Tompsona iz ofanzivnog skoka, koji je Unikahi donio jedinu prednostu posljednjoj četvrtini mečau”Morači.

Sa ekipom koja ima jasnu širinu u rotaciji, sa fokusom na jedan meč sedmično, trener Petar Mijović ima jasnu šansu da napravi dobar rezultat u ABA. Makar plasmanom u plejof, što garantuje plasman u Evrokup naredne sezone. A potom možda i nešto više na proljeće, jer će ekipa povratkom Barovića dobiti novu i važnu dimenziju u igri.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

Fali nam jedan dobar centar mnogo da zagradi reket..A pitanje je koliko ce moc barovic poslije povrede..Zahvalit se zoranu nikolicu, jer ipak momak je nazalost limitiran..Problem sa skokovima se vise mora rjesavat, a cak nas je i mega koju smo razbili 40 razlike nadskocila..Da smo ranije rijesili taj problem sad bismo sigurno bili u top 16 eurocupa..🔵⚪🔵⚪🔵

starac fočo
Gost
starac fočo

E tuge naše, kad smo spali na to i čekamo Filipa Barovića da zatvorimo promaju u reketu. Uprava da je ozbiljna, raskinula bi ugovor sa Zoranom Nikolićem i konačno dovela solidnog igrača na centarskoj poziciji. Svi su nas nadskakali!!

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Ne fali…

P,OLTRON
Gost
P,OLTRON

Fali i kao dobar igrač i kao borac i kao dobar čovek

PG081
Gost
PG081

Dusa i srce tima

delboj
Gost
delboj

Ne da fali no je pola tima… Sa njegovom cvrstinom u reketu u odbrani, i kontrolom skoka koju sad nemamo, to ce biti totalno druga ekipa.

Ivan Bulić
Gost
Ivan Bulić

Mnogo.

Send this to a friend