Košarka

Kontrola skoka i ranih rješenja u napadu ruši Cedevitu

Velika i veoma važna pobjeda protiv Crvene zvezde u ponedjeljak veče je već zaboravljena. Odmah juče, košarkaši Budućnost Volija su spakovali kofere i uputili se ka Zagrebu, gdje će večeras igrati još jednu bitnu utakmicu ove sezone. Izabranici Aleksandra Džikića gostuju Cedeviti (19.45h) u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Između večerašnjih rivala nema nikakvih tajni. Obje ekipe znaju apsolutno sve o protivniku, iznenađenja teško može biti, a osim velike borbe za prvu poziciju pred plej-of u ABA ligi boriće se i za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Plavi su u prvom kolu druge faze izgubila poslije velike borbe od Lokomotive, dok je hrvatski šampion prosuo dvocifrenu prednost na gostovanju Trentu. Biće ovo treći duel ove dvije ekipe ove sezone u finalu Superkupa ABA lige slavila je Cedevita, dok se Budućnost revanširala u prvom međusobnom duelu u ligaškom dijelu regionalnog takmičenja u Podgorici.

“Igramo protiv ekipe koju dobro poznajemo, nema tajni. Oni su veoma jak tim sa iskustvom i talentom na svakoj poziciji i sa dobrim rezultatima u oba takmičenja. Veoma je važno da iskontrolišemo njihovu ranu fazu napada, kao i njihov skok”, jasna je poruka sjajnog stručnjaka na klupi podgoričke čete.

Prethodni meč istih rivala bio je sa jako malo poena i grešaka sa obje strane, ali su obje ekipe pokazale da mogu igrati i drugačije. Ekipa iz Njegoševog parka je protiv Zvezde pokazala da i dalekometnom paljbom rušiti protivnike.

Danilo Nikolić je nakon nešto lošijih partija u ponedjeljak veče konačno odigrao onako kako zna. Svojim trojkama se uklopio u sjajnu ekipnu partiju, a u Zagrebu očekuje veliku borbu…

“Jako teška utakmica u gostima protiv tima kog znamo iz ABA lige. Imaju nekoliko iskusnih igrača, uz nekoliko talenata. Na oba fronta bilježe odlične rezultate. Sa druge strane, mi nemamo pritiska, dobro treniramo, zdravi smo i spremni za borbu”, poručio je krilni centar Budućnosti.

Jure Zdovc: Ako odigramo dobru odbranu, bolji smo

Cedevita je na startu Top 16 faze doživjela poraz u Italiji, iako je imala ogromnu prednost tokom tri četvrtine. Poslije tog duela lagano su savladali Cibonu u ABA ligi pa raspoloženi dočekuju još jedan derbi protiv crnogorskog šampiona…

“Znamo da, ako igramo odbranu, možemo da dobijemo svakoga. Treba igrati čvrsto i dobro u odbrani i probati ih iskontrolisati u skoku – onda sam uvjeren da smo bolja ekipa, ali moramo to pokazati na terenu”, rekao je trener hrvatskog šampiona Jure Zdovc.

“Istina je da su oni poslije takve utakmice protiv Zvezde puni samopouzdanja. Ali, to nam je dodatni motiv da budemo koncentrisaniji u odbrani, da im ne damo da se raspucaju i da pobijedimo.”

Plavi uz Asvel najprijatnije iznenađenje

Budućnost Voli i Asvel najprijatnija su iznenađenje dosadašnjeg dijela Evrokupa rezultat je ankete koju je sprovela Evroliga među generalnim menadžerima klubova učesnika drugog po jačini evropskog takmičenja. Crnogorski i francuski predstavnici dobili su po 25 odsto glasova, Trento 12,5, dok su svi ostali svrstani u 37,5 odsto glasova.

Najviše šansi da se plasira u finale ovosezonskog izdanja imaju Bajern (75%), Lokomotiva (45,8%) i Darušafaka (41,6%). Najnezgodniji protivnici su Lokomotiva, Bajern, Darušafaka i Uniks, najzabavniji za gledanje ponovo Bavarci ispred Darušafake i Gran Kanarije.

I na kraju, prema mišljenju generalnih menadžera, najbolji trener je Dejvid Blat iz Darušafake ispred Aleksandra Đorđevića, stratega Bajerna.

 

 

Send this to a friend