Košarka ABA liga

Korona usporila studente: Izbacila nas je iz ritma

Nikola Pavičević, foto: ABA liga

Nakon serije teških mečeva i pet poraza u posljednjih šest kola (FMP, Crvena zvezda, Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Mornar Barsko zlato), za košarkaše SC Derbija mečevi sa Megom kod kuće i Zadrom u gostima je trebalo da predstavljaju šansu za povratak u pobjednički kolosijek. Meč sa Megom je odložen zbog pozitivnih na koronu u beogradskom timu, a onda se korona uvukla i u redove ,,studenata“, pa je zbog toga odloženo gostovanje u Zadru…

– Baš je loše to što nam se desilo, izbacilo nas je iz ritma. Od 1. januara smo, bukvalno, krenuli nove mini-pripreme, da se svi igrači vrate u formu, jer smo svi ispali iz forme. Ali kako nama, tako i drugima, svima isto. Istina, za povrijeđene igrače poput Baćovića i Ilića je tih 15 dana značilo da se makar vrate, da uđu u pogon. Oni će sad početi da igraju utakmice, pa se barem njima pauza isplatila – kaže za Pobjedu plej SC Derbija Nikola Pavlićević.

Odloženi mečevi sa Megom i Zadrom će biti naknadno odigrani, a to može da stvori dodatne probleme ekipi Andreja Žakelja.

– To su dvije najbitnije utakmice za nas, a moraćemo da ih odigramo kad bude neka slobodna srijeda, što znači da ćemo u tim sedmicama odigrati dvije utakmice sedmično, što će biti naporno. A radi se o veoma bitnim utakmicama, jer su nam to glavni konkurenti za opstanak. Međutim, mi se nadamo pozitivnom ishodu u tim utakmicama – dodaje Pavlićević.

Bez obzira da li će svi igrači izaći iz ,,kovid protokola“, SC Derbi će, svakako, za naredni meč imati minimalan i broj od osam zdravih igrača, potrebnih za odigravanje utakmica. A u narednom kolu Podgoričani u ,,Morači“, 15. januara, dočekuju favorizovani Partizan, koji je u Beogradu ubjedljivo dobio ,,studente“ na na startu sezone (79:57).

– Bolje je što se na teren vraćamo protiv Partizana, da pokušamo da odigramo što bolje u meču koji ćemo da igramo bez imperativa i opušteno. Kroz treninge smo ponovo počeli da se uigravamo i meč sa Partizanom će nam doći kao priprema za utakmice koje su nam bitne, sa glavnim konkurentima za opstanak.

U proteklih šest kola, SC Derbi je dobio samo Igokeu u ,,Morači“.

– Igrali smo sa ekipama iz vrha, protiv Crvene zvezde, Budućnosti, Cedevita Olimpije…Dobili smo Igokeu, stvarno dobru ekipu. Igrali smo sa Mornarom, koji se stvarno digao, igra izuzetno dobro i ja mislim da će oni, čak, na kraju igrati i plej-of.

Pavlićević ističe da su u SC Derbiju zadovoljni sa dosadašnjih pet pobjeda.

– Mislim da bi nam još dvije pobjede dobrodošle, mislim da bi nam to bilo dovoljno da izborimo opstanak – zaključio je Nikola Pavlićević.

SC Derbi je posljednja dva meča odigrao bez Borisa Tišme. A kako nam je saopštio generalni menadžer Đuro Ostojić, hrvatsko krilo je završilo sezonu.

– Čeka ga duža pauza zbog problema koji su otkriveni tokom rutinskog pregleda, a u pitanju je povreda u regionu skočnog zgloba. Nadam se da će oporavak proteći kako treba, da bi bio spreman za iduću sezonu – kazao je Ostojić.

Prelazni rok traje do kraja januara i SC Derbi će pokušati da dovede adekvatnu zamjenu za Tišmu.

– Već neko vrijeme gledamo da se pojačamo, a ne samo da popunimo broj. Vidjećemo hoćemo li uspjeti.

Pauza je dobrodošla za igrače koji su trebali da zaliječe povrede.

– Vinjales je imao problema sa kukom. Baćović je poslije intervencije sa leđima počeo pomalo da trenira. Ilić, takođe, ulazi u normalan ritam treninga, tako da i od njega u narednom periodu očekujemo značajniji doprinos – zaključio je Ostojić.

Send this to a friend