Košarka Čekaju ih mečevi protiv Francuske i Portugala

Košarkaši se nadaju makar jednoj pobjedi u borbi za plasman na Mundobasket

Igor Drobnjak (foto: KSCG)

Crnogorski koašrkaši žele makar jednu pobjedu u posljednjem dijelu prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Francuska, pa Portugal su rivali, a želja je da se u oba meča pruži maksimum, a uz sve probleme, vidjeće za koliko je to dovoljno.

“Naš cilj je barem jedna pobjeda, zbog prenošenja bodova u naredni krug kvalifikacija. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Iako je Francuska veliki favorit u meču sa nama, mislim da možemo da igramo i sa njima, što smo pokazali u prethodna dva meča sa njima”, ističe Igor Drobnjak.

Naša selekcija je u dva posljednja meča bila blizu pobjede protiv Francuza. Svjesni su šta je potrebno za iznenađenje, pa čak i uz sve izostanke vide svoju šansu. Ipak za trijumf biće potrebno i da Morača bude puna.

“Biće manje uigrani nego prije, ali imaju veliki kvalitet. Imaju i dosta iskusnih igrača koji znaju da igraju u takvim okolnostima. Ponavljam, uz dobru igru i energiju, i pomoć navijača, mislim da možemo da ih iznenadimo”, poziva Drobnjak navijače u Moraču. Karte su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici naše najveće dvorane.

U dobru partiju vjeruje i debitant Vladimir Tomašević.

“Za sada sve protiče u najboljem redu. Od ponedjeljka smo kompletni. Malo „kuburimo“ sa visokim igračima, imamo jednog klasičnog centra, ali se svi trudimo da nadomjestimo taj nedostatak. Biće teško, ali znam da ćemo svi dati sve od sebe protiv Francuske, kaže Tomašević i dodaje:

“Mislim da ćemo kroz jaku odbranu i dobro trčanje moći da pariramo francuskoj ekipi.”

Tomašević je prvi put sa nacionalnim timom. 29-togodišnji košarkaš u prošloj sezoni nastupao je za Sutjesku.

“Utisci su fenomenalni, momci su sjajni, to moram da naglasim. Kada sam vidim moje ime sa spisku selektora, to je stvarno izmamilo osmjeh na mom licu. Prvi put sam ovdje, i zahvalan sam na tome. Mislim da je to plod moje dobre dvije posljednje sezone, drago mi je da to neko prati i da sam dobio šansu da igram za nacionalni tim”, zaključio je Tomašević.

Naša selekcija imaće još tri treninga do meča u Morači u petak od 19 sati.

Send this to a friend