Košarka Kreću finalne pripreme za SP

Košarkaši trenirali u Kini: Atmosfera je odlična, bićemo pravi do početka Mundobasketa

Crnogorski košarkaši odradili su prvi trening u Jangžuu, gradu u kom će početi turneju po Kini.

Prije Nanđinga koji je domaćin grupe na Svjetskom prvenstvu, izabranici Zvezdana Mitrovića igraće i trenirati još i u Šin Juu.

Poslije dugačkog putovanja, naši momci sada imaju dosta vremena da se adaptiraju na veliku vremensku razliku i uslove u Kini.

“Sigurno da je značajno što smo ranije došli u Kinu. Atmosfera je odlična, igrači su dobro podnijeli put, sada nas čeka aklimatizacija na uslove i turnir na kom ćemo igrati protiv Irana, pa onda Poljske ili Nigerije. Sve to će nam vjerujemo omogućiti da budmo još bolji, a uz to dobićemo jasne smjernice za dalje, sve je to izuzetno značajno za nas.” poručio je trener Dušan Dubljević.

Veliki posao nakon dugačkog putovanja obavlja stručni štab. Fizioterapeuti Periša Čagorović i Petar Stojović, doktor Aleksandar Radović i kondicioni trener Milovan Ljubojević.

Poseban pristup potreban je u prvim treninzima nakon dugačkih putovanja.

“Prvenstveno igrači moraju da se odmore, da im se produži san kako bi oporavak bio brži. Takođe medikamentima i ostalim sredstvima se utiče na uspješniji oporavak organizma. Što se tiče mog dijela, vrlo je važno da određenim vježbama utičem na to da se igrači što brže osvježe i vrate u optimalno stanje. Sama vrsta vježbi zavisi od ciklusa priprema u kom se nalaze. Pored toga koriste se hladne kupke, saune, masaže što sve omogućava brži oporavak od napornog puta i lakše privikavanje na nove uslove.” ističe Ljubojević.

Jaki treninzi u Kolašinu gdje je odrađen prvi dio priprema omogućio je da košarkaši budu sada u dobroj formi, međutim Ljubojević poručuje da će forma biti sve bolja.

“Mi smo zadovoljni u kakvoj se formi sada nalaze igrači, a mi smo tempirali da bude prava kada je najpotrebnije, a to je na samom početku Svjetskog šampionata. Ovih sedam osam dana do početka prvenstva iskoristićemo da se ta forma podiže, igrači osvježavaju i da dođemo do te superkomenzacije, kada će efekti treninga dostići se u pravom trenutnu.” ističe kondicioni trener našeg nacionalnog tima.

Iran je prvi rival Crnoj Gori sjutra veče od 20 sati (po lokalnom vremenu, 14 po našem). Pola sata ranije počeće i svečana ceremonija otvaranja turnira na kom učestvuju još Poljska i Nigerija.

“Nemamo previše informacije o Iranu, ali taj nam je meč značajan zbog pripreme na drugačije stilove košarke, kao što ćemo u grupi imati Novi Zeland koji je atipičan rival. Ipak prvo ćemo razmišljati o Grčkoj, a biće onda dosta prostora za pripremu meča sa Novozelanđanima, siguran sam da ćemo biti spremni.” istakao je Dubljević.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne. cg
Gost
Mne. cg

Srbi imate ekspreso kurir blic alo pa se tamo kacite i navijajte na nase necete sigurno

Flojd
Gost
Flojd

Dok god igrate srcem i dušom nije bitan rezultat. Nije sramota izgubiti od boljeg nego je sramota ne boriti se i predati. Samo hrabro i svaka vam sreca na prvenstvu! Osvijetlili ste nam obraz samim odlaskom tamo

Pixon
Gost
Pixon

Svaka cast momci cijela cg je uz vas…

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Nije baš cijela, ali…jedan mali dio nesretnika koji voli više tuđe od svojega sigurno ne navija za CG…

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Igrajte samo da CG prima vise to ce vam biti pokloni.Ima Grcka 100 da im da.

Delboj
Gost
Delboj

Vasojevicu, ti li si?

Mne
Gost
Mne

Na pogresnom si sajtu, blic i kurir su ti na drugoj adresi..

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Čuš pidgoričanin? A, vrći se okle si šljega!

Titograd
Gost
Titograd

Ti si moja prva ljubav, Crna Goro volim te!!!

Mne
Gost
Mne

Bravo Momci! Posli ste tamo zasluzeno, ali ne da bi odigrali oar utakmica, vec da grizete, da date svoje srce kao sto ste u mecevima u kvalifikacijama! Samo igrajte najbolje sto znate i mi smo presrecni, bitno je da ostavite srce a pobjede ce doci! Svakako ste vec nasi pobjednici, ali samo dajte sve od sebe pa sto bude!

Toske
Gost
Toske

SRECNO vam bilo , samim odlaskom na SP postignut je nevjerovatan uspjeh. Svaki dalji uspjeh je kruna na sve sto ste do sada uradili.
Crna Gora se ponosi sa vama!!!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Srecno momci i puno usojeha. Ma da je i uspjeh da zemlja sa 650 000 stanovnika ima tim za svjetsko natjecanje.

Send this to a friend