Košarka Vučice se spremaju za novu sezonu

Košarkašice Budućnost Bemaxa nestrpljivo čekaju utakmice

Već dvadesetak dana košarkašice Budućnost Bemaxa vrijedno treniraju spremajući se za nove obaveze.

,,Plave” gotovo svakodnevno odrađuju po dva treninga, a u novootvorenoj ,,Bemax areni” koriste vrhunske uslove, pa uz košarkaške treninge, kombinuju teretanu, sve da bi se prva i najvažnija faza odradila na što bolji način.

Pripreme za sada protiču u najboljem redu. Imamo dobre uslove, sve stoje planirano pokušavamo da sprovedemo u djelo kazala je Milena Jakšić, bek Budućnost Bemaxa.

U odnosu na minulu sezonu Budućnost Bemax je napravila određene promjene u ekipi, pa se čini da će crnogorski šampion imati ubjedljivo najmlađi tim od kada se takmiči u WABA ligi. Osim tandema Zvezde (Aleksandra Katanić i Mina Đorđević) timu su priključene talentovane igračice iz Lovćen Bemaxa (Marija Leković, Maja Bigović, Anastasija Drobnjak, Zorana Radonjić i Almedina Ahmić).

“Imamo sjajnu atmosferu. Nije bilo previše promjena. Ostali smo bez nekoliko igračica, došle su Katanić i Đorđević, dok mlađe svakako znamo od ranije, pa one za nas nijesu nove. Vjerujem da će se dobro uklopiti i da ćemo spremno dočekati nove obaveze”, kazala je najbolja crnogorska košarkašica za 2018. godinu.

“Vučice” će biti do kraja nedjelje u Podgorici, a onda putuju za Srbiju, gdje će tokom šest dana imati pet provjera.

“Sigurno da sada svaka od nas sa nestrpljenjem očekuje utakmice. Biće prilika za novo dokazivanje i za podizanje forme, uigravanje i realizaciju određenih takmičarskih zamisli. Svjesne smo da se kroz te utakmice moramo dobro spremiti za sezonu, koja počinje već 2. oktobra, tako da će ti pripremni mečevi biti od izuzetnog značaja za nas”, naglasila je Milena Jakšić, bek Budućnosti.

“Plave” će na otvaranju sezone 2. oktobra gostovati Celju, a prvakinje Slovenije brojnim pojačanjima jasno su pokazale da će u novoj sezoni biti glavni kandidat za titulu u regionalnom takmičenju.

Send this to a friend