Košarka

Kraft adut Budućnosti Volija

Eron Kraft, novi plejmejker Budućnost Volija, našao se na sedmom mjestu po izboru sajta Evrolige među potencijalno najboljim debitantima u takmičenju u sezoni koja počinje 11. oktobra.

Ističe se da je u Amerikancu Budućnost Voli dobila ,,pravog generala na terenu koji se perfektno uklapa u sistem igre tima”. Takođe, napominje se da je Kraft u Monaku prošle sezone bio jedan od najboljih defanzivaca među bekovima u Evropi.

Na taj način trener Aleksandar Džikić ima izuzetno raznovrsne opcije na bekovskim pozicijama uz šutera Edvina Džeksona i kombo opcije Nikolu Ivanovića i Nemanju Gordića.

Na prvom mjestu liste je Olimpijakosovo pojačanje, mladi bek Najdžel Vilijams Gos. Sa samo 23 godine, bivša velika zvijezda NCAA je imao odličnu prethodnu sezonu u Partizanu. Drugi na listi je Kajl Kjurik, pojačanje Barselone iz ruskog Zenita, koji je bilježio čak 22,5 poena prošle sezone u prosjeku i preko 50 procenata realizacije šuta za tri poena.

Tajler Enis, pojačanje Fenerbahčea, je na trećem mjestu, nakon četiri sezone u NBA gdje je dokazao reputaciju izuzetnog igrača u pik-en-rol igri. Četvrti je Tomas Vokap iz Zalgirisa, izuzetno kompletan igrač koji stiže iz Bundeslige.

Peti je pojačanje Himkija Džordan Majki, dominantni atleta, a šesti Anđelo Kalojaro iz Makabija, ,,četvorka perfektnog šuta, nakon odlične sezone u Turskoj.

TOP 10, nakon Krafta, kompletiraju Robin Amaize iz Bajerna, Artjom Pustovij iz Barselone (centar kojeg ćemo uskoro vidjeti u dresu Ukrajine protiv Crne Gore u Nikšiću) i Albert Oliver iz Gran Kanarije (igrao za Španiju protiv Crne Gore u dva meča kvalifikacija za Mundobasket).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Osjecaj
Gost
Osjecaj

Bice od velikog znacaja, sobzirom na tempo utakmica koje se igraju .tokom svaka dva tri dana bukvalno!

orny
Gost
orny

pustovija valjda barsa ne pusta na akciju reprezentacije. ali, bice tu alex len.

Mostar u srcu
Gost
Mostar u srcu

Strasan igrac koga vi farbate vidite li vi jeste li coravi najbolji igrac je opet nas Nemanja Gordic

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Cinjenica da gordic i ivanovic ne mogu da daju maksimum kad su u drugom planu.igraci koji daju maksimim kad imaju slobodu.manja minutaza ce ih bojim se sputati.ipak su to igraci koji su iznijeli naveci dio predhodne sezzone a sad treba da budu rezervna varianta.svakako im zelim puno uspijeha i da se nanetbu u odnosu na nova pojacanja.neko misli da je… Više »

Send this to a friend