Košarka

Kreću testovi za vučice

Poslije paklenog rada proteklih mjesec dana, došlo je vrijeme za odigravanje kontrolnih utakmica i provjere odrađenog. Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovale su za Beograd, gdje danas počinje tradicionalni prijateljski međunarodni turnir “Vizura”.

Podgoričanke su nakon bazičnog dijela priprema na Žabljaku trenirale u dvorani Univerziteta Crne Gore, a dvije nedjelje prije početka nove sezone u WABA ligi kreću sa odigravanjem kontrolnih mečeva. S obzirom na to da “plave” u Crnoj Gori nemaju pravog rivala, regionalni šampion kao po običaju prinuđen je da u okruženju traži sparing partnere, a prvu provjeru “vučice” će imati večeras (19 h) u okviru prvog kola turnira “Vizura” protiv ekipe Radivoj Korać.

Na turniru, inače, učestvuju još Vrbas, kao i Šangaj koji sa klupe predvodi selektor Srbije Marina Maljković, a u kojem nastupa crnogorska reprezentativka Jelena Dubljević.

“Iza nas je najteži period. Poslije uvodnog dijela u Podgorici i bazičnih priprema na Zabljaku, gdje je akcenat bio na sticanju kondicije, radile smo zaista naporno u Podgorici na taktici i mnogim detaljima. Sve igračice su sa nestrpljenjem očekivale utakmice i nadam se da ćemo u ovim provjerama ostaviti dobar utisak i ispuniti ono što se od nas očekuje”, kazala je Nikolina Babić, bek Podgoričanki.

Podgoričanke će drugog dana turnira (subota), igrati protiv Vrbasa, a zatim ih u nedjelju očekuje duel sa Šangajem. Nakon turnira u Beogradu, košarkašice Budućnost Bemaxa oputovaće za Mađarsku.

“Plave” će tokom naredne sedmice igrati protiv Pečuja, Zalaegeršega i Vašaša.

“Očekuje nas naporan ritam, jer ćemo u nekoliko dana imati šest utakmica. Međutim, dobro smo trenirale, vjerujem da smo napredovale. Imamo jake provjere, koje će nam mnogo značiti uoči početka sezone. Nijesmo mnogo mijenjali ekipu, a nove igračice dobro su se uklopile, pa se nadam da ćemo djelovati dobro. Naravno, sve ove provjere treba da nam budu smjernice uoči početka nove sezone”, istakla je Tamara Kapor, bek Podgoričanki.

Send this to a friend