Košarka WABA liga

Lakši trening pred ključne bitke

foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa ugostiće sjutra od 17 časova u ,,Bemax areni“ ekipu Banovića u okviru posljednjeg, 14. kola WABA lige.

Podgoričanke su još ranije osigurale plasman na završni turnir, koji će se održati 20. i 21. marta. Ukoliko Celje opravda ulogu apsolutnog favorita protiv Partizana, ,,plave“ će u polufinalu igrati upravo protiv šampiona Slovenije.

Ipak, samo tri dana nakon derbija sa Montanom Budućnost Bemax će ugostiti Banoviće, koji su u dosadašnjem dijelu na učinku 3-10.

“U goste nam dolazi ekipa Banovića nakon jedne jako lijepe pobjede, ali i jako zahtjevne utakmice sa Montanom. Do trijumfa smo došli na lijep način, ali odmah smo se okrenuli novim obavezama. Želimo da odbranimo domaći teren i jako blizu smo toga da i drugu sezonu završimo bez poraza u Podgorici. Nastojaćemo da napravimo dobru uvertiru za fajnal for, sačekaćemo da se djevojke koje su van trenažnog procesa vrate i da se što bolje spremimo za ono što slijedi”, kazao je Vladan Radović, trener Budućnost Bemaxa.

Važnu ulogu u derbiju protiv Montane imale je Dragana Živković, koja je ostvarila dabl dabl (13 poena, 10 skokova).

“Iako ovaj meč za nas nema rezultatski značaj, sa velikom željom ulazimo u ovaj meč, jer želimo da i ovu sezonu završimo bez poraza na svom terenu. Protiv Banovića treba da potvrdimo kvalitet i dobar ritam
i napravimo lijepu uvertiru za fajnal for”, istakla je Živković.

Send this to a friend