Košarka

Legenda svjetske košarke gostuje u Topolici

foto: KK Mornar Bar

Još nekoliko mečeva i Mornar će se gotovo sigurno oprostiti od Evrokupa, uostalom dobar rezultat u ovom jakom takmičenju bilo je teško i očekivati, ali imaće košarkaši i navijači Mornara po čemu da pamte ovogodišnje evropske avanture.

A jedan od praznika desiće se i večeras. Ne dolazi u Bar neki od velikih klubova, ali će “Topolica” imati priliku da na djelu vidi jednog od najboljih svjetskih trenera čovjeka koji je bio NBA šampion sa Detroitom, od kojeg je učio jedan Greg Popović. Naravno, riječ je o Leriju Braunu, koji od ove sezone predvodi tim Torina rivala Mornara u 7. kolu Evrokupa.

Okršaj sa Torinom dolazi u trenutku kada je Mornar u crnoj seriji od šest poraza, ali i sa novim super pojačanjem Bobijem Braunom koji je u nedjelju debitovao za klub iz Bara.

“Bitno je da se novi igrači što prije uklope, da se naviknemo jedni na druge. Ovakve utakmice, bez rezultatskog imperativa, mogu najbolje da posluže za uigravanje” jasan je trener Mornara Mihailo Pavićević.

O lošem periodu sezone iskusni stručnjak je rekao…

“Kao što je teško zaustaviti ekipu koja je u seriji pobjeda, tako je teško prekinuti i seriju poraza. Lijepo bi bilo da mi ovu našu prekinemo protiv Italijana”, smatra Pavićević.

Jedini trijumf u Evrokupu Mornar je ostvario upravo protiv večerašnjeg rivala i to u Torinu…

“Dobili su nas u trenutku kada smo bili kompletni i to na našem parketu, a sada dolazimo sa samo sedam potpuno zdravih igrača, pa je jasno kakav nas izazov očekuje”, istakao je legendarni Braun. “Uz sve to Mornar se i dodatno pojačao”.

Meč u Topolici počinje od 19 sati.

Send this to a friend