Košarka Mornar savladao Primorsku, a već danas putuje za Brešu

Letovi otkazani, Barani autobusom idu na ključni meč Evrokupa

Mornar je nastavio sjajan niz u ABA ligi, rutinski odradio duel protiv ,,fenjeraša ekipe Primorske (87:66) u meču u kojemje mislima više bio okrenut ka Breši, gdje će u srijedu igrati možda i odlučujući meč za plasman u narednu rundu Evrokupa.

Baš zbog toga trener Mihailo Pavićević dozirao je tempo i ,,potrošnju činilo se da su Barani igrali onoliko koliko je bilo potrebno, u rotaciji su nastupili svi, pa čak i mladi Balša Zivanović, a ono što je najvažnije jeste da je Mornar upisao petu pobjedu u šestom meču regionalnog takmičenja.

“Nikad statistički bolji start nijesmo imali u ABA ligi, imamo pet pobjeda i poraz od Zvezde. Zadovoljan sam, mada je utisak pokvario poraz u Evrokupu od Ulma u Baru. Ali kroz što smo sve prošli i što nas je snašlo sa pandemijom korona virusa, moramo da budemo zadovoljni”, rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Barani su u prvom poluvremenu, tačnije u drugoj dionici u nekoliko navrata dolazili do + 12, Primorske se vraćala u igru i držala sve do 26. minuta (55:50), ali je nakon tajm-auta Pavićevića Mornar ,,zbrisao rivala i prvo serijom 11:1 došao do 66:51, a ukupnom serijom 23:7 u 34. minutu i do 78:57…

“Plašio sam se umora, a želio sam i da podijelim minutažu. Znamo svi da je Primorska imala finansijske probleme, da je sastavila tim koji je mogla po budžetu, ali ovi momci igraju jako pošteno. To su pokazali u prošlom kolu protiv Zvezde, evo i sada protiv nas, bili su 35 minuta u igri”, dodao je Pavićević i zatim objasnio zašto se najviše pribojavao navodeći nevjerovatan podatak.

“Igrali smo protiv Unikahe, imali dug put iz Malage i mislim da je kuriozitet da je prije Primorska došla u Bar nego mi”.

Ali kada su u pitanju putovanja, Mornar tek očekuju izazovi. Dan i po nakon meča sa Primorskom Barani kreću za Brešu. Prvobitni plan je bio da se putuje za Tiranu, a zatim avionom do Milana. Međutim, zbog korona virusa svi letovi su otkazani, pa Mornar na možda ključni meč u Evrokupu danas kreće autobusom (oko 1.100 kilometara).

“Sve tri preostale utakmice su odlučujuće. Na taj daleki put idemo autobusom i biće izuzetno naporno. Bukirali smo karte iz Tirane za Milano, ali je avio-kompanija otkazala sve letove do daljeg. Ne smijemo da rizikujemo da nam se novi let otkaže, zato smo odlučili da idemo autobusom”, zabrinuto je kazao Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Burek
Gost
Burek

Nek se prekine sezona. Ovo je havarija i ne može normalno da se igra…

Send this to a friend