Košarka Ivanović još ne zna gdje će igrati sljedeće sezone

Ljubimac Varvara uskoro za stolom sa čelnicima Budućnosti Voli

foto: ABA liga

Nikola Ivanović je jedini igrač iz „stare garde“, koja je obilježila proteklih nekoliko uspješnih godina Budućnost Volija, kome je istekao ugovor.

Navijači „plavih“ s nestrpljenjem očekuju pozitivne vijesti iz kluba o produžetku saradnje sa dugogodišnjim nosiocem igre podgoričkog tima.

– Najiskrenije, do ovog trenutka ni od jednog kluba nijesam dobio, makar da znamo moj agent i ja, ništa konkretno, da bih znao na čemu sam. Trebalo bi u narednih nekoliko dana da razgovaram sa ljudima iz Budućnosti, da vidim kako su oni zamislili kako će sve to da izgleda. Da sumiramo utiske i mogućnosti, da se dobro razmisli i donese najbolja odluka – kaže za Arenu Nikola Ivanović i dodaje da „nema neku posebnu želju“.

– Moraću da vidim šta se dešava da bih mogao da odlučim – nastavlja Ivanović.

Budućnost je duplom krunom na domaćoj sceni završila dugu i napornu sezonu. Na kraju, sve je ispalo lakše i ubjedljivije u borbi za trofeje za Mornarom.

– Iskreno da kažem, niko od nas nije imao snage za utakmice kakve su, recimo, bile u plej-ofu ABA lige sa Mornarom. Definitivno nam je dobro došlo što smo uspjeli na lakši način da osvojimo titulu, što Mornaru nijesu igrali neki važni igrači. Na kraju krajeva, i jedna i druga ekipa su jedva čekale da se sve samo završi. A ključna stvar je bila, a o tome smo pričali između sebe, da završimo cijelu seriju bez ikakvih povreda. Srećom, mi u Budućnosti smo to uspjeli, a, nažalost, Mornar nije. Milko Bjelica je izvrnuo zglob, ali to nije ništa strašno, dok Nemanja Vranješ ima težu povredu, ali se nadam da će se brzo oporaviti i da će operacija proći u najboljem redu – ističe Ivanović.

Budućnost je na dva najvažnija fronta, u ABA ligi i Evrokupu, poražena od osvajača trofeja. U finalu regionalnog takmičenja od Crvene zvezde, nakon pet uzbudljivih i neizvjesnih mečeva, te u četvrtfinalu Evrokupa od Monaka, nakon majstorice u Monte Karlu.

Na pitanje da li ima osjećaj da je Budućnost ove sezone mogla i nešto više u ta dva takmičenja, Ivanović kaže:

– To je taj osjećaj koji je u sportu dosta čest. Kao, mogli smo više. Međutim, ono što je stvarno ključno je da nijesmo mogli više što se tiče fizičkog napora. Dali smo sve od sebe, zaista. Mnogo smo se potrudili u oba takmičenja. Nažalost, to nije bilo dovoljno za neki trofej ili iskorak u nekom takmičenju. Međutim, nakon same utakmice – to je sve prošlost. Ulaziti sad u dalju analizu nečega što nije košarkaški, mislim da je zaista nepotrebno. Moramo biti zadovoljni i srećni, mislim da smo, generalno, odradili veliki posao u oba takmičenja. Na kraju smo izgubili od dvije ekipe koje su u tom trenutku bile bolje od nas, i to je to – zaključio je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Srecno Dzoni sto god odlucis.

PG lastavica
Gost
PG lastavica

Nikola Ivanović je čovjek koji je zadužio grad. Odvano nijesmo imali igrača koji toliko tga je dao za Budćnost i u fudbalu ili košarci.

Zaslužio je da bude kapiten Budućnosti.

Maestro
Gost
Maestro

Iskreno, NIkola je zaslužio da bude kapiten Budućnosti. Već nekoliko godina je lider, i iako je Šehović do sada bio kapiten, mislim da je red da kapitenska traka pređe kod Nikole. Sa druge strane, razočaralo bi me da Nikola potpiše ugovor sa Zvezdom ili Partizanom, pošto kruže neke priče da je imao ponudu od Čovića, nakon svega. Ako bi tamo… Više »

RuzanSan
Gost
RuzanSan

Počeo i on da krivine hvata izgleda. Vazda se može više moj Nikola. I pjevaj himnu…

Send this to a friend