Košarka

Lovćen traži iznenađenje, Sutjesku brinu povrede

Nakon runde za zaborav crnogorski predstavnici i slabijem regionalnom takmičenju večeras bi mogli da se vrate pobjedama – tačnije, Lovćen je na neki način pod imperativom, dok je Sutjeska veliki favorit protiv najslabije ekipe u Drugoj ABA ligi.

Od 20 sati, momci sa Cetinja, u derbiju 16. kola, napadaju Borac u Čačku, dok će Nikšićani sat ranije na svom terenu početi utakmicu Vršca.

Sjajan kraj godine Lovćen je upropastio u januaru, pa je u nizu od tri poraza, a ispao je i iz mjesta koja vode u plej-of.

“Biće nam potreban napor više i motivacija da probamo da izvučemo pobjedu koja bi nam dosta značila u nastavku sezone i borbi za jedno od prva četiri mjesta”, realan je centar Lovćena Nemanja Todorović.

Da će biti teško zna dobro i trener Cetinjana Miodrag Kadija…

“Čeka nas kvalitetna ekipa, koja na svom terenu igra veoma dobro, tako da će biti potrebno da odigramo iznad svojih mogućnosti ukoliko želimo da napravimo iznenađenje”, smatra Kadija.

Strateg Lovćena se nada u punim tribinama za to ima dosta razloga.

“Čačak je grad košarke, zadovoljstvo je igrati tamo, a kako i mi u ekipi imamo dva Čačanina, vjerujem da će doći dosta publike i da će biti sjajna atmosfera”, dodao je Kadija.

Više od rivala trenera Sutjeske Zorana Glomazića brine sastav na koji će moći da računa za večerašnji duel. Sidi Đite je otišao, a nekoliko igrača muče povrede.

“Zdravstveni bilten u ekipi nije idealan. Spasojevića muči prepona, Lalovića peta, dok Knežević i Gardašević zbog temperature nisu trenirali. Ne znamo sa kakvim sastavom ćemo nastupiti, a dočekujemo ekipu koja nema šta da izgubi”, istakao je Glomazić.

Vršac je posljednji, ali bek Stefan Vuković upozorava.

“Vršac je veoma neugodan iako tabela to ne pokazuje i sigurno će nakon promjene trenera i sa nekoliko novih igrača u meč sigurno ući silno motivisan”, jasan je Vuković. “Na nama je da odigramo još jednu utakmicu na visokom nivou, opravdamo ulogu favorita i pobjedom ostanemo u trci za poziciju koja vodi u plej-of”.

Send this to a friend