Košarka

Makabi igra NBA košarku

Pakleni ritam Evrolige se nastavlja, pa tako i analize Vlada Šćepanovića protivnika Budućnost Volija.

Na redu je “ponos Izraela”…

“Nema velike promjene u odnosu na Makabi prethodnih godina. Radi se o ekipi i filozofiji koja je najbliža NBA košarci. Uvijek su dovodili trenere koji forsiraju taj stil igre. Sad je tu Spahija koji je bio pomoćnik u Atlanti koji je nastavio taj niz”, rekao je Šćepo na početku i nastavio.

“Puno trče, puno šutiraju, imaju puno skokova u napadu i tranzicije. Ekipa koja ima nevjerovatan individualni kvalitet i igrači tako pokušavaju da riješe mnogo situacija na terenu i mnogo je teško igrati protiv njih. Vidjelo se i protiv CSKA, ne predaju se”.

Legiju stranaca predvodi Skoti Vilbekin koji je ovog ljeta stigao iz Darušafake, ali i ostali su motivisani i žele uspjeh u žutom dresu.

“Vilbekin je nevjerovatan igrač. Majk Rol mnogo pametan, tu su i Deandre Kejn, Džoni O’Brajant, imaju vrlo pokretne centre. Svi igrači u spoljnoj liniji su veliki kreatori i ne polažu puno na timsku igru. Po mom mišljenju, Makabi ove godine ima kvalitet da dođe i do fajnal-fora, a četvrtfinale će sigurno igrati”, jasan je Japanac u svojoj trećoj analizi.

Četa Nevena Spahije u Podgoricu stiže nakon dva poraza (Panatinaikos i CSKA) i pod moranjem će biti u “Morači”.

“Možda bi za Budućnost bilo bolje da su oni savladali CSKA. Ušli bi rasterećenije. Ovako nemaju prava na kiks ako misle da uđu među osam” ističe Šćepanović koji poručuje da bi prednost “plavih” mogla da bude – rasterećenost.

“Budućnost nema imperativ pobjede. Ali, nije lako igrati protiv ovakve ekipe. Moraš da imaš spremne igrače da isprate tu vrstu košarke. Moraš konstantno da budeš na skoku, da gradiš igrače koji su na obruču. Kao što sam pričao i za prethodna dva meča da pokušaju da ih svedu na igru pet na pet. Jer, igrači Makabija pronalaze bolja rješenja u tranziciji nego u pozicionoj igri. Umrtviti im igru, jer su u tom segmentu možda i najbolji u Evropi”.

Dvorana će vjerovatno biti krcata, atmosfera užarena, ali bivši trener Podgoričana ističe da to mnogo ne utiče na vrhunske igrače.

“I ja kada sam igrao više sam volio da imam punu dvoranu, jer ona daje motiv više. Na vrhunskom nivou to ne predstavlja veliku prepreku za ozbiljne igrače. To su ekipe koje su navikle na to i koje imaju motiv više da pruže još bolju igru”, zaključio je Vlado Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Onda smo isti jer i mi igramo tu kosarku.

Djuro
Gost
Djuro

Dzaba im ti Scepo moji dobri pomazes kad je tu Dzikic koji pojma nema i ovi crnci

Bulat
Gost
Bulat

Djavo bi ga znao oće li ovi naši konačno nešto pokazati. Ipak su uložene velike pare I ne kažem da treba očekivati finalni turnir, ali da pokažu da su konkurentni I da mogu pobjedjivati u EL je valjda minimum. Ne bih se složio sa stavovima da je I ovo veliki uspjeh I da se zadovoljimo sa samim učešćem. Čemu onda… Više »

Nik
Gost
Nik

Budućnost je ponos CRNE GORE. Blago nama s njima.

Send this to a friend