Košarka

Male šanse da Luković zaigra u Beogradu

foto: KK Mornar

Mihailo Pavićević, trener košarkaša Mornara, kazao je juče da su minimalne šanse da centar Uroš Luković zaigra protiv Crvene zvezde u majstorici polufinala ABA lige, u Beogradu u ponedjeljak. Luković nije igrao tokom skoro cijelog marta. Početkom prošle sedmice, nakon trijumfa Barana u drugom meču polufinala ABA protiv Evroligaša, odlični centar je istakao da vjeruje da će biti spreman za majstoricu.

“Luković je van trenažnog procesa gotovo mjesec. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni – šanse da zaigra su vrlo male. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo, što je za nas najbitnije i da hrabro odigramo utakmicu u Beogadu kao što smo odigrali mnoge tokom ove sezone”, kazao je Pavićević.

Nakon poraza od Groningena u četvrtfinalu FIBA Evropa kupa u srijedu, crnogorski vicešampion radi na oporavku. Prija uloga autsajdera, Zvezda će biti pod velikim pritiskom da ostvari željeni rezultat plasman u finale. Trijumf Mornara bio bi decenijska senzacija u regionalnoj košarci.

“Ništa se nije promijenilo pred treću utakmicu, sve što sam rekao ranije stoji. I taj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali favoriti koji to moraju da dokažu i na parketu. Normalno, ako nas pobijede, sportski ćemo čestitati. Za nas je ovo zaista fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je utakmica Zvezde u petak protiv Reala poslužila kao pripema za majstoricu u plej-ofu sa Mornarom. Time je sve rečeno”, kazao je Pavićević.

Ono što je za Mornar izuzetno bitno je što će računati na oporavak Uroša Lukovića u Super ligi, završnici domaćeg prvenstva. Barani u, po svemu najboljoj sezoni u više od četiri decenije dugoj istoriji kluba, žele titulu prvaka Crne Gore.

Šansi za senzaciju u Beogradu se ne odriču, a Pavićević je kazao da je psihološki momenat izuzetno bitan, da ekipa pretjerano rasterećeno ne uđe u meč u ponedjeljak.

Duel je zakazan za 21 čas u dvorani Aleksandar Nikolić, kultnom “Pioniru”.

Send this to a friend