Košarka

Maljković: Rijetko kad zovem Mila, ali uvijek se javi

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Boža Maljković kazao je da slava nije promijenila bivšeg premijera Crne Gore i predsjednika košarkaškog saveza Mila Đukanovića, te da mu se uvjek javi kada ga nazove.

On je u intervjuu za Nedeljnik ispričao da se u Barseloni družio sa Johanom Krojfom.

“Jesam. Veliki čovjek”, rekao je on.

U Realu je, kaže, imao odličan odnos sa Florentinom Perezom, kao što ima i danas.

“To je čovjek koji mi se uvjek javio na telefon. Nađem ga sa španskim kraljem ili predsjednikom neke afričke zemlje, ali uvjek se javi. Našali se i pita: ‘Božo, Srbine, znaš li s kim si me nagazio? A naši ljudi, makar ti bio drug iz djetinjstva, kada dođu na ministarsku poziciju, više ga ne možeš dobiti. Uvjek zauzeti. Uvjek sekretarice. I Zoran Janković iz Ljubljane je isti kao prije 40 godina. I uvjek se javi. Kao još jedan čovjek koji obožava košarku – Milo Đukanović. Rijetko kad zovem Mila, ali uvijek se javi”, kaže Maljković.

On je rekao i da mu je danas “srce podijeljeno” između Barselone i Reala, klubova koje je trenirao u različitim fazama karijere. Barsu početkom devedesetih poslije uspjeha sa Jugoplastikom, a Real od sredinom prve decenije 21. vijeka.

“Sjećam se kada je udruženje navijača Barselone iz cijelog svijeta pravilo neku feštu, gosti na večeri smo bili samo Hristo Stoičkov i ja. Predsjednik tih navijačkih „penja” je rekao: ‘Koliko je Barselona veliki klub pokazuje to što su ovdje sa nama Srbin i Bugarin’. A na otvaranju Valdebebasa, sportskog centra Reala, bili smo Radomir Antić, Miljan Miljanić, Vujadin Boškov i ja. I u Realu i u Barseloni cijene Srbe”, rekao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pepe
Gost
Pepe

Cudno bi bilo da se ne javi tvojoj malenkosti , sam si iznio koliko si cenjen u svjetu a to Milo sigurno dobro nastima, da ga zovne neki siromah sigurno se nebi ni malo potrudio

Enigma
Gost
Enigma

I ja bih ti se javio da si me zvao …..ha ha ha

Niksic
Gost
Niksic

Naravno da treba da ga zove! Svi koji imaju nekakvu korist od njega i od njih treba da zovu i da traze! Pocrkasmo od gladi! vise nije ‘kako izdurat od prvog do prvog’ nego kako od prvog do petog…!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Svaka čast na komentaru. Živa istina.

oko
Gost
oko

niksic nauci da manje pricas a vise ekonomises

lole
Gost
lole

Ma ko ti se ne bi javio kad si tako korektan i poslusan.

joko
Gost
joko

Zovi Vucica ,Maljkovicu to ti na isto dodje

Send this to a friend