Košarka

Maljković: Rijetko kad zovem Mila, ali uvijek se javi

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Boža Maljković kazao je da slava nije promijenila bivšeg premijera Crne Gore i predsjednika košarkaškog saveza Mila Đukanovića, te da mu se uvjek javi kada ga nazove.

On je u intervjuu za Nedeljnik ispričao da se u Barseloni družio sa Johanom Krojfom.

“Jesam. Veliki čovjek”, rekao je on.

U Realu je, kaže, imao odličan odnos sa Florentinom Perezom, kao što ima i danas.

“To je čovjek koji mi se uvjek javio na telefon. Nađem ga sa španskim kraljem ili predsjednikom neke afričke zemlje, ali uvjek se javi. Našali se i pita: ‘Božo, Srbine, znaš li s kim si me nagazio? A naši ljudi, makar ti bio drug iz djetinjstva, kada dođu na ministarsku poziciju, više ga ne možeš dobiti. Uvjek zauzeti. Uvjek sekretarice. I Zoran Janković iz Ljubljane je isti kao prije 40 godina. I uvjek se javi. Kao još jedan čovjek koji obožava košarku – Milo Đukanović. Rijetko kad zovem Mila, ali uvijek se javi”, kaže Maljković.

On je rekao i da mu je danas “srce podijeljeno” između Barselone i Reala, klubova koje je trenirao u različitim fazama karijere. Barsu početkom devedesetih poslije uspjeha sa Jugoplastikom, a Real od sredinom prve decenije 21. vijeka.

“Sjećam se kada je udruženje navijača Barselone iz cijelog svijeta pravilo neku feštu, gosti na večeri smo bili samo Hristo Stoičkov i ja. Predsjednik tih navijačkih „penja” je rekao: ‘Koliko je Barselona veliki klub pokazuje to što su ovdje sa nama Srbin i Bugarin’. A na otvaranju Valdebebasa, sportskog centra Reala, bili smo Radomir Antić, Miljan Miljanić, Vujadin Boškov i ja. I u Realu i u Barseloni cijene Srbe”, rekao je on.

Send this to a friend