Košarka Studentska liga

Matematičari i mašinci dominiraju pod obručima

Za vikend je u sali SKC UCG nastavljeno studentsko takmičenje Crne Gore u košarci. Odigrana su dva meča razigravanja za plasman u četvrtfinale a trijumfe su ostvarile ekipe Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta.

Oba meča odigrana su bez prisustva publike, utakmice su počele minutom ćutanja u čast nedavno preminulog trenera ekipe PMF-a, Miloša Karadžića.

Prirodno-matematički fakultet slavio je protiv ekipe Filološkog fakulteta rezultatom 67:51. Već posle devet minuta igre ekipa PMF-a imala je 16 poena prednosti. Do kraja susreta održavali su dvocifrenu prednost pa se pitanje pobjednika nije dovodilo u pitanje. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Otašević sa 20 postignutih poena dok je u poraženom timu blistao Taušan sa čak 33 poena.

U drugom susretu Mašinski fakultet je tek u drugom poluvremenu slomio otpor borbene ekipe Medicinskog fakulteta i trijumfovao rezultatom 57:43. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Posuka sa 23 poena dok je u poraženom timu Jašović postigao 18 poena.

Send this to a friend