Košarka

Meč koji bi mogao promijeniti sve

Poraz od Velike Britanije na otvaranju, pa odlična igra i vođstvo tokom 38 minuta duela protiv Litvanije, ali poraz na kraju. Da je sistem takmičenja drugačiji naša juniorska košarkaška reprezentacija bi se već oprostila od Evropskog prvenstva, ali ta dva poraza ne znače previše.

Izabranici Boška Radovića na kraju grupne faze danas (13h) u Liepaji igraju protiv Srbije, a upravo je ovo sudar koji bi mogao promijeniti dalji tok šampionata Starog kontinenta. Naime, ako savladaju aktuelnog šampiona Jovan Kljajić i drugovi će sa trećeg mjesta u osminu u kojoj će igrati protiv Finske.

Ambicije bi u tom slučaju porasle, kao i samopouzdanje naših momaka koji bi mogli ići daleko. U slučaju poraza, da bi prošli u četvrtfinale moraju savladali Španiju.

“Srbija je favorit u ovom duelu i nakon tog meča će sve biti jasno. Pored ove utakmice, za nas su krucijalne četvrta i peta, gdje bi jednom pobjedom obezbijedili opstanak u elitnoj diviziji. Učinićemo sve da to bude četvrta”, jasan je u razgovoru za Dnevne novine Boško Radović.

Da nijesu pravili početničke greške u prva dva duela naši juniori bi sad vjerovatno već mislili o četvrtfinalu. Ovako, ostaje im žestoka borba da ispune zacrtano.

“Prva utakmica sa Britanijom je obilovala našim neiznuđenim greškama. Bili smo u nekom grču i previše ih respektovali. Skup svega toga nas je koštao pobjede. I sad tvrdim bolja smo ekipa. Ali, šta nam to vrijedi kad nijesmo pokazali na terenu”, analizirao je Radović duel sa otvaranja, a onda se osvrnuo i na Litvance.

“Odigrali smo sjajno 38 minuta, imali sedam razlike, ali onda greške koje ne smije da dozvoli osrednja pionirska ekipa. Igrali smo protiv ekipe koja je kandidat za medalju i tako kvalitetne ekipe ne praštaju četiri kardinalne greške u 90 sekundi”, zaključio je Boško Radović.

Srbija je favorit, ima nekoliko supertalentovanih igrača, ali naši juniori su pokazali da mogu igrati protiv kvalitetnijih ekipa…

Send this to a friend